George med Liemannen bakom axeln

Tömning, da Capo på kräksjukan samt jag fick panik…….

Posted in survivaL by georgeschottl on mars 16, 2014

Ja, det har varit händelserika veckor sedan jag skrev sist.

Kräksjukan har fortsatt inom familjen, och det rejält! Först så började kräksjukan om med att svärmor också fick det så att vi fick planera om veckan, därefter fick min svägerska Maria som för tillfället är inkvarterad hos oss här hemma. (och som vi trivs väldigt bra med) Maria fick det så pass hårt att hon bokstavligen gick i däck utav ansträngningen på kroppen.
Med tanke på att vi alla i familjen fått denna sjukdom, och flera av oss har fått det i omgångar så glider svärfar Claes omkring ytan tillstymmelse utav påverkan…..Otrolig kille!

Jag har åter blivit tömd på fri bukvätska, det tog ca 30 dagar från förra tömningen till denna nya tömning, jag var ordentligt påverkad den sista veckan utav vätskan, flera gånger kändes det som om luften försvann och det var jobbigt att gå.
Vätskan trycker ju på organen och trycker även upp mot lungorna och verkligen tar bort den där sista chansen att få luft.
Med tanke på att jag denna gången tömdes på 15,6 liter bukvätska så förstår ni att det är tungt att gå, jag ser ut som om jag har trillingar och att det verkligen är svårt att andas.
En av sköterskorna på onkologen berättade för mig att hennes rekord med bukvätska hos en patient var 15 liter, så nu har jag slått ytterligare ett rekord…..inget kul rekord att slå när jag tänker efter!
Men WOW vad skönt och luftigt det känns när man är nytömd!
Helt otroligt underbart, luften flödar lätt in i lungorna, jag fick känna efter med balansen när jag reste mig från sängen där jag blev tömd, balansen var ju helt fel, nästan 16 kg saknades ju!

Freya gav mig panik av otroliga mått, jag är själv dödligt sjuk i cancer, min tid kvar på jorden är inte som andras, den tiden är förkortad.Och jag får inte panik!  Och ändå när Freya råkar ut för något farligt  studsar jag runt mentalt som en galen höna!
Freya fick för någon dag sedan rejäla allergisymptom, det började på ena skinkan och spred sig över mage, armar och till slut över båda benen med svullna förhöjda röda områden.
Och vi försökte hitta något antihistamin för barn…..men sedan Apoteksreformen finns det inga preparat överhuvudtaget som gäller för barn under sex år.
Detta har vi fått från två apotek, 1177 samt 1177.se och BVC……..
Så vad gör man om ens lilla älskade unge får en allergisk reaktion och barnet är från  en månad upp till sex år?
Jo man använder preparat som man egentligen inte får använda!
Hade vi redan köpt antihistaminer från före reformen hade allt varit ok, men efter reformen är FASS uppgifter ändrade…

Så vi väntade, ingen vågade ge besked om vilket preparat som vi fick använda så Freya skrek och grät över att det spände i huden och att det kliade som faen, till slut somnade hon och vi tänkte att det var ju lugnt.

Det blev en ny morgon, nytt snack med 1177 samt BVC, nu löser vi det med att handla antihistaminer till barn tänkte vi, vi måste ju ha något preparat från något preparat, men icke, som sagt tidigare så blev det stopp, Sara köpte ett preparat som gällde för barn från sex år och uppåt! Men barnet måste väga 30 kilo….vilken sexåring väger trettio kilo?
Så vi köpte Clarityn i vätskeformat och trodde att allt var OK, nu var vi förberedda på när nästa allergireaktion kom.
Och vi fick bara vänta några timmar, reaktionen på Freya kom tillbaka med full kraft och ökade.
Nu kom min panik, reaktionen spred sig över hennes kropp på bara några minuter, nu blev även huvudet påverkat och ögonen svullnade, öronen var svullna, varma och röda och Freyas vackra ansikte var fullt med upphöjda områden och den enda tanken som snurrade i min hjärna var andningsvägar, andningsvägar, andningsvägar, ANDNINGSVÄGAR!
Freya hade fått en sked Clarityn direkt utav Sara när hon upptäckte reaktionen, men det tar ju tid att stoppa reaktionen så jag fick tag på Betapredburken och förberedde 2 tabletter i vätska och hade Freya börjat rossla hade jag hällt i henne kortisonet och ringt 112 med tårna……
Jösses vad rädd jag var, men tack och lov, 40-45 minuter senare började Claritynet verka, utslagen minskade så sakta och glaset med Betapred hälldes ut……
Även jag kan få panik!
Jag är så tacksamt och stolt över Sara som höll huvudet kall och skötte situationen, trots att hon varit vaken två nätter på raken och vakat över Freya.
Den kvinnan är Stark och jag älskar henne!

George

Annonser

48 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ewa Larsson said, on mars 16, 2014 at 09:41

  Det är alltid lättare att vara sjuk själv, då tror jag att jag rår på sjukdomen.men vad skönt att ni klara av situationen.Nu är det bara att hoppas att det var en engångsföretelse.
  Skönt för dig att bli 16 kg lättare.Du kämpar på som jag vet inte vad men vad har du för val?
  Tur att du inte ger upp men familjen gör mycket att du orkar att kämpa.Tänk att Freya är sex år tiden går fort.
  Sara är den som orkar i alla situationer helt otroligt. Har ni fortfarande tre hundar att sköta?
  Kram till er alla.

  • A said, on mars 27, 2014 at 13:04

   Freya är väl inte ens tre och ett halvt år ännu – eller?

 2. Annika Leo said, on mars 16, 2014 at 09:48

  Hoppas nu att kräksjukorna är avklarade och att du kan känna dig lite lättare i buken ett tag. Vad gäller allergiska reaktioner är det inget man ska exprimentera med själv. Det kan vara livshotande och förvärras väldigt snabbt. Har egen erfarenhet av det med min son (som nu själv är ambulanssjuksköterska). Det krävs adrenalin och övervakning. Vad var det dottern reagerade på? Viktigt att veta.
  Hoppas du har kunnat njuta av vårvädret som varit i veckan och sett lite snödroppar och annat helt plötsligt poppa upp. Jag blir förvånad av det varje vår. Helt plötsligt bara finns de där. Naturen är fantastisk. Vill gärna skicka en hälsning till svärföräldrarna.

 3. Ingrid Björklund said, on mars 16, 2014 at 10:48

  Så kul att se dej här igen! Angående din kära Sara, så har jag förstått för länge sedan, att den kvinnan som lever med dej, måste vara både stark och ha ett mycket sunt förnuft! Så ha det gott, hela familjen! KRAM!

 4. Mona said, on mars 16, 2014 at 11:06

  Vi fick Aerius utskrivet i nov -13 till vår son som fyllde 4 i januari -14. Det är ett antihistamin som han fick för sina nässelutslag. Det borde väl gå att få det utskrivet om det skulle bli nått mera. http://www.fass.se/LIF/product?3&userType=2&nplId=20060823000087

  • Jossan said, on mars 19, 2014 at 06:32

   Även vi har fått det utskrivet till vår 1-åring med köldurtikaria.

 5. Mia said, on mars 16, 2014 at 12:14

  All vår kärlek till er!

 6. maggan från götet said, on mars 16, 2014 at 16:15

  Skickar en stor varm kram till dej o din fina fina familj. Ja fy när barnen blir sjuka!!!! Lilla söta freja, skönt att det blev så bra till slut 🙂 önskar er allihop lite lugn o ro nu. Tack george för att du endå orkar med att skriva till oss alla som följer dej. Du är en fantastisk människa som jag beundrar så
  varmaste kramar till er.

 7. Lena said, on mars 16, 2014 at 19:30

  Oj oj vilken panik ni måste haft, men det finns antihistamin för barn under 6 år, vår son fick nässelutslag för någon månad sedan och vi var hos läkare och de skrev ut aerius till honom som hjälpte i det fallet iaf. Men det som freya fick lät som något mer allvarlig reaktion. Gå och testa henne om ni har ngn aning om vad hon kan ha reagerat på?

  Skönt för dig att kunna andas ordentligt och hoppas det får vara bra med kräksjukor osv nu..

 8. tiptip said, on mars 16, 2014 at 20:28

  ja kids som blir riktigt sjuka på det där sättet är riktigt otäckt, och grattis till 15 liter+ i tömning och ja Sara verkar underbar. Men du också ju.

 9. Apotekare said, on mars 16, 2014 at 23:06

  Fast nu är det ju inte riktigt sant det du påstår om avregleringen och att den skall ha ändrat åldersgränser för antihistaminer. Det är ju läkemedelsföretag som får det godkänt från Läkemedelsverket och har absolut inget med statligt/privat apotek att göra. Det är svårt med läkemedel till barn då det i princip aldrig görs studier på dem. Rimligt ju!

  Ett tips är att ta reda på vad hon inte tål och att alltid ha betapred hemma.

  Sedan kan vi ju diskutera avregleringen… Jag arbetar statligt… 🙂

 10. Apotekare said, on mars 16, 2014 at 23:10

  Detta står i fass:
  Barn 2 till 12 år doseras per vikt:
  Kroppsvikt över 30 kg:
  Ta två teskedar (10 ml) en gång dagligen med eller utan mat; vatten eller annan vätska behövs inte för att svälja sirapen.
  Kroppsvikt 30 kg eller mindre:
  Ge en tesked (5 ml) en gång dagligen med eller utan mat; vatten eller annan vätska behövs inte för att svälja sirapen.
  Dock efter läkares ordination! Så är det ofta…

 11. SaraH said, on mars 17, 2014 at 03:47

  Hoppas ni fått rätsida nu på Freyas allergiska reaktioner. Min son fick kraftiga reaktioner i form av MASSOR av kliande utslag när han var mindre och de stoppade vi med flytande Tavegyl, vilket då iallafall kunde ges till barn och det var inte så många år sedan. Sedan hade han även sån hemsk klåda men det lindrade vi med cortisonsalva. Vi fick också luftrörsvidgande, flytande bricanyl som kunde ges vid behov då han kunde få jobbigt med andningen.

  Nu hjälpte det för det mest akuta för honom och alla är ju olika. Jag ville bara tipsa om det ifall det kunde vara ett alternativ för er. Hör med er läkare.

  Skönt att du fått bli tömd igen och OJ vilka mängder de tömmer dig på! Tycker det inte skulle behöva gå så långt innan de tömmer dig men det har väl sina orsaker det med. Andningen är liksom rätt viktig den!!

  Sköt om er och inga mer kräksjukor nu.

  Kram SaraH

 12. Maria said, on mars 17, 2014 at 08:19

  Skönt att ni båda verkar må lite bättre. Hoppas ni kommer på orsaken till Freyas allergireaktioner och att du inte samlar på dig en massa mer vätska på ett tag…

 13. Ida said, on mars 17, 2014 at 10:34

  Kämpa på George! En liten fråga från en LAH-syrra.:) Varför har du inget bukdrän för jämnan? Så slipper du tömmas på såna enorma mängder vätska. Kram från Ida

 14. under tiden lever jag said, on mars 17, 2014 at 13:47

  Ojoj, jag förstår din panik. Vår lilla slutade andas när hon var 10 veckor så jag känner med dig. Är man dessutom sjuk själv så finns inte riktigt rum för mer sjukdom i familjen… men när det kommer till ens barn så glömmer man snabbt att man själv har 15,6 kilo vätska i kroppen…. Knasigt men det är som det ska vara!:)
  Hoppas ni kan njuta av lite vårsol nu och lämna kräksjukorna bakom er.

 15. Anna Mossberg said, on mars 17, 2014 at 18:45

  Kärlek och respekt… 😉😊👍👏

 16. Annika said, on mars 17, 2014 at 20:06

  Jag är själv en hyperallergiker som fått Aeirus, det enda som hjälper. Däremot testades jag inte förrän jag var 32 år och då visade testet allergi mot kolofonium, neomycin, bensokain och en rad andra ämnen. Ämnen som jag hade blivit iproppad för att bli av med allergin och som istället gav än mer utslag. En av salvorna gav mig brännskador, innehöll bla acetylsalisylsyra. Många kläder, mediciner, sjukvårdspreparat och salvor innehåller dessa allergiska ämnen, så det är viktigt att testa Freya.

  Snacka om 6:1 diet, du slår rekord utan dess like!
  Måtte ni nu kunna njuta av tussilago, blåsippor och talgoxens sång! Kram!

 17. Anne-Marie Klevebäck said, on mars 17, 2014 at 23:27

  Usch vad ni råkar illa ut! Din reaktion angående Freja är ju helt naturlig. Du har ju en fantastisk fru. Hoppas nu att ni slipper fler infektioner.

 18. Karin said, on mars 18, 2014 at 18:27

  Hej käre George!
  Vill tipsa om det bästa antihistamin man kan ha till barn.
  Aerius flytande men det är på recept så be läkare skriva ut det omg!. Det bästa med det
  Är att barnen inte heller blir trötta av det.
  Min son nu 13 år fick sin första allergichock när han var 2 år och jag hövdade att det var pollen , men se det kunde inte sååå små barn reagera på. Så efter många turer med olika läkare så är det en som ser att
  Min son har allergibesvär och inte förkylning som de andra sagt.
  Jag vet hur du känner mot läkarvården och det är som vi . Tacksamma för att de finns för det mesta men ibland får jag spunk på 1177 de har noll kollch ofta kan man mer, men eftersom man MÅSTE ringa dom om man inte tar ambulans till sjukhus så får man ibland tjata och även idiotförklara dem….
  Nu hoppas jag allt elände är över och att Ni kämpar på och möter våren.
  Be om ett blodtester av Freyas allergiska reaktion så löser det sig.
  Många kramar från en mamma i Örebro med 2 allergiska barn.
  Kramar till Er! / Karin

 19. Caroline said, on mars 26, 2014 at 12:41

  Hej!
  Jag missade Himlen kan vänta när det sändes, jag var bara 19 då och 21 när det gick i repris. Nu tar jag läkarexamen om drygt ett år och tror att den serien skulle vara väldigt bra för mig att se, men den går inte att hitta någonstans och SVT har inga planer på att sända den igen… Så jag tänkte höra om du som var med i serien vet mer?

  • Lena said, on april 6, 2014 at 19:23

   Kanske kan önska att dom lägger upp den på SVT, öppet arkiv?

 20. Burgo said, on mars 30, 2014 at 10:13

  George har det jobbigt vilket är tråkigt och trist på många sätt, och jag är fascinerad hur tålmodiga följarna är på denna blogg. Febrigt väntar man på nästa inlägg.

 21. Anne-Marie Klevebäck said, on april 10, 2014 at 22:01

  En liten hälsning och många styrkekramar till dig och din familj. Hoppas Freya har sluppit problem med sin allergi och att du mår något sånär skapligt. Saknar dina härliga kommentarer.

 22. Gurra said, on april 12, 2014 at 20:13

  Waseppening?

 23. Elin said, on april 14, 2014 at 00:04

  Hej bäste George! Hoppas att allt är bra med dig och familjen. Hoppas du skriver snart igen. Du är fantastisk! Du är en förebild! Många kramar till er!

 24. Maria said, on april 14, 2014 at 08:17

  Saknar dina inlägg och undrar samtidigt hur du mår…?

 25. SaraH said, on april 16, 2014 at 07:20

  Nu är våren här, kom visst med stormsteg…. Snart är det påsk, kommer ihåg att du lade ut flera bilder på en massa roliga målade påskägg för nåt år sen. De var jätteroliga 🙂
  Hoppas att du är på benen och kan få njuta av att våren är här och att det blir ljusare och ljusare nu.
  Tänker på dig/er varje dag!

 26. Ulrika said, on april 17, 2014 at 23:06

  Undrar så hur det är med dig!? Glad Påsk finaste George med familj
  😘😘😘😘😘❤️❤️❤️❤️

 27. Lisbeth said, on april 18, 2014 at 11:07

  Hoppas du får en fin Påsk med din familj
  Kram
  Lisbeth

 28. Ingrid said, on april 18, 2014 at 16:16

  Önskar dig en fin Påskhelg,med dina nära o kära.
  Kram.

 29. margreth fransson said, on april 19, 2014 at 00:02

  Vill bara önska dej o din familj, en fin påsk. Många varma kramar

 30. Karin said, on april 20, 2014 at 22:55

  Tänker på dig och din familj så här i påsktider. Kram

 31. Mikaela said, on april 22, 2014 at 16:57

  Kikar ofta in här för att se om du har orkat att skriva ett inlägg. Tänker på dig och din familj! Du är en riktig kämpe. Kram

 32. Mia S said, on april 23, 2014 at 12:21

  Även jag tänker på dig och din familj. Varm kram.

 33. Magdalena Marklund said, on april 23, 2014 at 22:39

  Du gör ett fantastiskt jobb för cancervård och cancersjuka George. Hoppas att du inte har för ont. Allt gott till dig och familjen. Du har gjort avtryck. /Magdalena

 34. Louise F said, on april 25, 2014 at 08:49

  Hoppas ni har blivit bättre! Blir orolig över dig när du inte har skrivit på ett tag! Hoppas det är okej med dig. kram Louise

 35. Gurra said, on april 25, 2014 at 19:23

  Var blir du av George! Ett kort inlägg räcker! Tänk på att det inte behöver vara guld och gröna skogar utan skriv från hjärtat hur du har det. Kram Ed

 36. m said, on april 28, 2014 at 22:07

  Saknar dig och dina tankar. Varma hälsningar till dig, din fru och lilla söta Freja

 37. ingamaj NOGERSUND said, on april 29, 2014 at 08:08

  Är inne o kollar hur du har det hoppas bättre för er del styrkekramar till er alla 3

 38. Erik said, on april 29, 2014 at 17:48

  Hej George
  Man undrar lite hur det är med dig, när det var ett tag sen du skrev här… men jag hopppas innerligt att det inte är pga av smärta eller nått annat tråkigt. 6 veckor sen nu, hoppas bara du varit upptagen med annat och haft det bra.

  Önskar dig och din familj en underbar valborg… njut av vårens ankomst.
  Hälsar
  Erik

 39. benita said, on april 30, 2014 at 08:35

  Kollar alla dagar. Inget inlägg, man blir ledsen men hoppas allt ändå är bra. En glad första maj till dej och din fina familj !

 40. Åsa said, on april 30, 2014 at 23:25

  George Schottl, var tusan håller du hus?! Jag fattar att vi inte är prio ett, men kanske prio fyra…?
  Stor kram till hela fina fantastiska familjen från Åsa

 41. Lena o Rolf Sjöström said, on april 30, 2014 at 23:38

  George!
  Hur mår du? Vi saknar dina inlägg!
  Starka hälsningar Lena o Rolf

 42. Majsan Archibald said, on maj 1, 2014 at 17:20

  Var är du George? Saknar dig.

 43. benita said, on maj 2, 2014 at 19:54

  Finns här ingen som känner George som kan berätta hur det står till. För det här är ju inte trevligt för bloggläsarna som tänker på George och tittar in dag ut och dag in. Hoppas det kommer något inlägg snart och förstås hoppas man på något positivt. Kanske du George bara inte haft tid att skriva.eller om du är så trött att du inte orkar så behöver det inte vara många ord…vi väntar och tänker på dej..kram

 44. Ulrika said, on maj 3, 2014 at 00:48

  Saknaden är stor här på din blogg😘

 45. Ewa Larsson said, on maj 19, 2014 at 22:42

  Skrev en hälsning genom fb den har inte kommit hit hoppas att du fått den ändå. Önskade Sara så mycket grattis hälsningar och beundrar hennes styrka. Förstår att det inte är så bra försökt på fler sätt att nå dig. Men som alltid önskar jag dig det bästa av allt som livet kan ge dig. Var så roligt att se Freya igen som börjar bli stora damen. Kram till er alla och önskan om det bästa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: