George med Liemannen bakom axeln

Nu dödar Sydsvenskan patienter på SUS

Posted in survivaL by georgeschottl on december 4, 2013

(Svar på Sydvenskans artikel om uppsagd konsulttjänst på Patologen)

Vi har sett hur Sydsvenskan har rapporterat om vårdproblemen här i region Skåne, oftast genom bra underbyggda artiklar som belyser problemen inom vården på ett uppbyggande sätt.
Men som alla affärsdrivande företag som strävar efter vinst har Sydsvenskans lie  skördat offer som kommer att påverka överlevnaden och väntetiderna för oss cancerpatienter i Skåneregionen!

Sydsvenskan har genom sin journalist Martina Glimberg skrivit många bra artiklar, men i sin iver har hon nu i sin obetänksamhet och sin vilja att göra rätt dödat några av oss och resten av oss cancerpatienter kommer att få mångfalt ökade väntetider på besked.
Konsekvenser är alltid något att vänta sig efter en åtgärd, normalt brukar något gott komma från en undersökande artikel, men i detta fallet med att den patologen som tar hand om ca 85% av ALLA prover som skickas för kontroll för lungsjukdomar kommer att bli av med sin tjänst är något som drabbar oss alla i Skåneregionen, cancern finns ju precis runt om knuten….

Martina Glimberg måste också lära sig att räkna för jag tror inte Sydsvenskan med vilje försöker lura sina läsare, eller hur?
På grund utav artikeln kommer följande att ske!

Ett antal Lungtransplantationer kommer att försenas rejält på grund utav saknad patologiexpert eventuellt kan patienter i kön komma att avlida!
500 patienter som lider av andra sjukdomar än cancer kommer att få mångfalt ökade väntetider på grund utav saknad patologiexpert!
900 redan utredda patienter som är under behandling  som lider utav Lungcancer och Mesoteliom kommer att få mångfalt ökade väntetider på grund utav saknad patologiexpert!
325 årliga nya patienter som lider utav Lungcancer och Mesoteliom kommer att få mångfalt ökade väntetider på grund utav saknad patologiexpert!
400 patienter som skulle fått beskedet att provet man tog visade på en ofarlig tumör eller cysta kommer att få vänta extra länge under många oroliga månader innan det fina svaret kommer, många nätter kommer att vara tårar under täcket utav oro, helt i onödan!

Att man med namn hänger ut en person som Leif Johansson och kritiserar honom för sitt avtal med sin chef är ju fruktansvärt, speciellt som man lurar läsarna att han får 240 000 i månaden för sitt jobb.
Om Martina hade haft kunskap om sin lön hon får utav Sydsvenskan hade hon vetat om att i konsultuppdrag så betalar man SJÄLV sina sociala kostnader, skatten skall också betalas och efter att staten fått sina kronor igen kvarstår i månaden ca 60 000:- utav konsultarvodet i lön!
Att en av de mest viktiga personerna i processen att hålla väntetiderna nere för oss Cancerpatienter får gå på grund utav att Sydsvenskan kritiserar ett HELT NORMALT konsultarvode betyder att de patienter som dör på grund utav extremt ökade väntetider kan vända sig till Sydsvenskan och klaga…. från graven!

George Schottl
Malignt Mesoteliompatient
Representant för Lungcancerförbundet Nationellt och för den lokala Lungcancerföreningen

Annonser

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Usch va hemskt…… Hoppas det kommer en ny patolog inom snar framtid. …….. Lider med oss cancerpatienter…..

 2. Kinna said, on december 5, 2013 at 10:15

  Hur mår du nu ?

 3. Martin said, on december 5, 2013 at 10:49

  Man får anta att 240.000 är exklusive moms, i så fall återstår 240.000 / 1,3142 = 182.620 till bruttolön. För en person boende i Malmö kommun och som är med i Svenska Kyrkan betalar man då ca 92.800 i skatt. Kvar blir då 89.800 i nettolön. Om beloppet är inklusive moms blir nettolönen c:a 74.100. Då antar jag dock att man tar ut allt i lön, ingen avsättning till tjänstepension eller övriga utgifter såsom dator, telefon, bokföringshjälp, försäkring, et.c.

  • Saul said, on december 5, 2013 at 12:45

   Kan förtydliga ovastående att siffran 31,42% alltså är arbetsgivaravgiften.

 4. Ingrid Björklund said, on december 5, 2013 at 18:00

  Jag läser aldrig SDS och jag förstår inte riktigt? Menar du att Leif Johansson hoppar av eller blir avskedad på grund av denna artikel?

 5. Norton said, on december 8, 2013 at 10:37

  Ja, man kan lugnt konstatera att George har en benägenhet att utrycka sig drastiskt. Journalister dödar alltså.

 6. Tanja said, on december 8, 2013 at 10:43

  Frågan är också varför sjukhuset inte anställer en patolog i stället för att betala konsultarvode. Det verkar ju finnas mycket att göra hela tiden och inte bara en tillfällig toppbelastning. Värre är väl att det svenska läkarförbundet begränsar antalet utbildningsplatser i Sverige för att behålla läkarbrist och höga löner för läkarna. Effekten blir att svenska blivande läkare tar sin utbildning i utlandet, framför allt Danmark, och att svenska sjukhus anställer utländska läkare i brist på svenska, helt sjukt helt enkelt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: