George med Liemannen bakom axeln

Djursjukhuset i Malmö måste också bli bättre, precis som människosjukhus!

Posted in survivaL by georgeschottl on november 17, 2013

Ibland känns det som om jag stirrar mig blind på vården för oss människor, jag studerar min egen vård, hur jag slussas genom de olika instanserna inom vården, hur jag blir perfekt behandlad och hur jag blir felbehandlad, hur jag blir positivt bemött och hur jag blir nedtryckt i skorna.
Men nu har jag anledning att bli arg på djursjukvården, rejält arg.
Vi har haft vår älskade hund inne för en svullen mjölkkörtel i ett av hennes juver, Ewok fick på tre fyra dagar en svullnad när hon lakterade, vi tog kontakt med djursjukhuset i Malmö och vi blev ombedda av veterinären att ta en koll på juvret om det skulle växa onormalt snabbt.
Men eftersom svullnaden kom när det var tid för laktering och att det kom upp i storlek på några få dagar så var veterinären till stor säkerhet klar på att det var mjölkstockning och öroninflammationen samtidigt!

Ewok har haft lite ont av mjölkstockningen som inte blev mindre men som inte växte  så hade vi tänkt att ta bort livmodern eftersom Ridgeback ofta får cancer i livmodern. Så när vi åkte in med henne hade Ewok också en envis öroninflammation som djursjukhusets nya preparat inte biter på, (det gamla har alltid fungerat men det gamla preparatet fick vi inte köpa) så kunde de lika gärna ta hand om mjölkstockningen.
Djursjukhuset skulle rensa hennes öra noga och ta bort allt skräp inne i örat och spruta in medicin i örat samt försöka åtgärda skadan som hon hade på örontoppen eftersom hon skakat på örat och slagit sönder yttersta spetsen
MEN NU lät det annorlunda, helt plötsligt var det snack om tumör, en sådan som kunde sprida sig snabbt och därför skulle djursjukhuset ta bort TRE juver.
Operationen för juvren var viktigare och livmodern fick vänta några månader…..

Nu i efterhand så inser jag ju att djursjukhuset är en affärsdrivande verksamhet som nog siktar på att öka omsättningen, men då i stridens hetta så gör man ju allt för hunden och tänker inte, Ewok blev av med tre juver….och har ett långt ärr på magen.
Och Ewok har kvar livmodern….
När hon kom hem så hade hon jätteont, hon pep och skrek ibland.
På kvällen när vi fått hem henne insåg vi att hon skrek och pep extra mycket när hon låg på vänster sida så vi tittade in i örat.
Vi inser direkt att örat inte blivit rengjort en enda gång när hon varit på djursjukhuset, örat var fullt med svart sörja!
Vi kollar åtgärdslistan och räkningen, det stod att de hade rengjort örat och således även tagit betalt för det!
Vi förstår ju inte riktigt hur de kan ha missat detta men när vi läser mer noga i listan står det att de rengjort HÖGER öra!
Ewoks öroninflammation är i VÄNSTER öra!
Hur fan man kan åtgärda ett helt friskt öra och inte titta i båda öronen förvånade oss ännu mer, men lite längre ner i texten står det att Ewok som omnämns som han blivit behandlad….inte hon…..
Så antagligen är det en hanne som vi inte vet existerar som har ett väldigt väl rengjort högeröra!
Men vår Ewok har ett svullet, rött öra eftersom en hel dags behandling med två behandlingar per dag har ej utförts!

Skäms på Er på Djursjukhuset i Malmö, ni får samma utskällning som ett människosjukhus har fått när de har gjort missar, vi förväntar oss att vår älskade fyrtassade patient får den vården som behövs och att inte missar blir så tydliga!
Jag är bara glad att ni inte opererade bort bröstvårtorna på en hanne!

George

Annonser

15 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Andy said, on november 17, 2013 at 21:24

  I hope Wookie gets better soon, very sorry to hear of her misfortunes

  • Anne-Marie Klevebäck said, on november 17, 2013 at 22:11

   Jag förstår din ilska och frustration. Ewok är u en familjemedlem. Söker man hjälp förväntar man sig att få det. Slarvigt – och dyrt är det ju också, trots försäkringar.
   En verklig människa är även djurvän
   Kram på dig

 2. Lena Moberg said, on november 17, 2013 at 22:12

  De är ju tråkigt när djuren blir sjuka .Ännu värre om man inte kan fåhjälp.Denna historia verkar ju helt sjuk ,Hoppas din stackars vove kryar på sej…o att Djursjukhuset får em rejäl tillsägelse !

 3. Ewa Larsson said, on november 18, 2013 at 09:30

  Såklart att vi blir lika arga.Djuren kan inte heller försvara sig med ord. Tur att Ewok har uppmärksam husse o matte.Har haft två svåra samtal om misskötsel på sjukhus undrar var vi är på väg? Det ska sparas hela tiden så personalen blir utslitna.Får samtal idag om en som ska till Lund är det där dina favoriter håller till?
  Ha det gott och krya på sig lilla vovven.

 4. Ingrid Björklund said, on november 18, 2013 at 09:37

  Du har ju närmare till djursjukhuset i Lund, dit vi fick vända oss efter att vi åkt in akut i Malmö för ett par år sedan och de inte hittade något fel.
  I Lund blev vi väl omhändertagna och de åtgärdade allt som behövdes. .
  De tog också hand om oss när vi var tvungna till att säga adjö till vår älskling, för ett år sedan. Vi är mycket noga med att säga till vänner och bekanta att de ska vända sej dit och inte till Malmö,efter allt lidande vår hund fick utstå!

 5. Monica Carlsson said, on november 18, 2013 at 10:24

  Blir så förbannad, hör detta gång på gång, i Göteborg är det lika förfärligt, vissa vetrinärer borde inte ha leg, min dotters kattunge blev så svårt skadad när de skulle sätta en kateter i urinröret, de körde katetern rakt igenom urinröret ,penisen fick amputeras , urinröret fick de ta bort, ett fruktansvärt lidande för katten o min dotter var sjuk utav sorg, kattungen kämpade i 3 veckor med detta förfärliga sedan fick han bli en ängel. de ville ha en förfärligt massa pengar och någon ursäkt kom aldrig, i dag har hon 2 underbara kattkillar och de får den bästa vård man kan tänka sig utav en vetrinär som är specialist på katter o har sin egen mottagning i Göteborg. Ingen skall behöva vara orolig för att åka iväg till veterinär med sina sjuka djur, detta händer tyvärr ofta. har massor av människor som fått ett förfärligt bemötande o felbehandlingar….

 6. Christel said, on november 18, 2013 at 23:13

  Stackars vovven! Sorgligt att de inte undersökte hela hunden! Vi har alltid anlitat Regiondjursjukhuset i Helsinborg och fått 5-stjärnig vård och bemötande varje gång. De tittar alltid i öronen, munnen och på juverna, oavsett vad du söker för. Jag tycker personalen där är fantastiska! Inte jättemycket längre för et att köra heller 🙂

 7. Lisbeth said, on november 19, 2013 at 07:40

  God morgon
  Djursjukhuset ska man inte sätta sin fot på!
  De är skrämmande dåliga och absolut inte djurvänner!
  har själv erfarenhet därifrån och de skiter fullständigt i att man klagar, vare sig det gäller vården eller pepprade räkningar!

  Haga veterinärer i Glostorp, där har du killar som kan och bryr sig om djuret

  Förmodligen har Ewok öron skabb och det är inte så svårt att behandla, sätt Stronghold på i 3 mån (receptbelagt och det skulle de ha gett dig) sen öron rens finns på apotek, rensa försiktigt, hon skakar på huvudet så det kommer upp, tvätta endast ytterörats insida om du inte är säker på hand i örongången
  sen finns receptbelagda öron droppar (ska ta reda på vad de heter) som du behandlar med i ca 10 dagar
  Det är inte rätt att Ewok behandlas som hon har gjorts på Djursjukhuset
  Får djur mjölkstockning kan man linda om med fetvadd
  Hoppas allt går bra 🙂

  Kram till dig din fina kämpe ❤

 8. Åsa said, on november 19, 2013 at 20:18

  Jag säger bara en sak: Dalbyveterinären!

 9. Anna said, on november 20, 2013 at 08:13

  Många är vi som har gett upp på Djursjukhus och många mindre kliniker för länge sedan just på grund av att det enda intresset ibland verkar vara pengar och inte våra djurs väl. Vi hundägare får allt dyrare försäkringar då veterinärvårdsräkningarna eskalerar in absurdum. Ni har betydligt bättre veterinärvård på närmare håll där de lägger ner tid, bryr sig, är oerhört kunniga och endast tar betalt för vad de faktiskt utför. Florin Gurban och hans son Adrian; Veterinär i Skånes mitt: Veterinärgatan 1 | 243 34 Höör | Tel 0413-219 00 | Akut 0733-49 79 98 öppet: må-to: 08.00-19.00 | fr: 08.00-16.00

 10. Johan Olsson said, on november 20, 2013 at 15:34

  Detta är bara så himla bedrövligt att dom kan göra såhär med våra älskade djur. Vi människor skall bli väl behandlade men vi har ju trots allt lättare att säga ifrån. Vi har gått hos en Veterinär nästan hela tiden vi har haft djur och nu när vi har hund fortsätter vi att gå dit. Är lika proffsigt och kunnigt som vi får för oss människor! Men detta kanske är ren tur? Önskar att alla djur kunde få en perfekt vård!

 11. Fredrik Lundkvist said, on november 20, 2013 at 18:41

  Även sjukvård för människor är ju allt oftare affärsdrivande verksamhet.

 12. Monica Nordström said, on december 3, 2013 at 13:55

  Det här är ju ett etiskt dilemma, som jag ser det. Vi har många gånger inte råd att ge barn, gamla och sjuka det de behöver. Är det då rimligt för ett samhälle att hålla sig med en avancerad djursjukvård? Visserligen är djursjukvården inte skattefinansierad, men om man tänker sig att de männskor som betalar djurförsäkringar och kostnader vår vård på djursjukhus och veterinärkliniker istället lade de pengarna på sjuk- eller äldrevård, så skulle det nog bli en slant.

  Jag kan inte hålla med Johan Olsson här ovan som önskar att alla djur kunde få en perfekt vård – i alla fall inte innan vi kan garantera människorna detta. Till djursjukhusen kommer människor (naturligtvis) med alla slags djur. Jag har svårt att se det rimliga i att man söver möss, röntgar vandrande pinnar och så vidare, medan vårdköerna växer sig allt längre inom humansjukvården – den är på sina ställen närmast att betrakta som INhuman. Kanske skall man till och med dra det så långt, att det inte bör vara möjligt att utbilda sig till veterinär innan behovet av läkare och sjuksköterskor i den vanliga sjukvården är tillgodosett.

  Vi måste kanske återgå till att se djur som de djur de faktiskt är, även om de är våra husdjur.

 13. Ingrid Björklund said, on december 4, 2013 at 16:04

  Monica.
  Jag kan väl hålla med dej, när det gäller ”vandrande pinnar o.dyl.
  Men Våra fina husdjur behöver vi i samhället! De är ofta också läkande för oss.
  Många tusen ensamma människor skulle inte klara sej utan sina fyrfota vänner.
  Så dem ska vi vara rädda om.De fyller en stor och viktig funktion i vårt samhälle.
  Ditt sätt att ställa dessa två viktiga sakerna mot varandra, gillar jag inte.
  Djuren har rätt till en human vård, hur besvikna vi än är på människovården!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: