George med Liemannen bakom axeln

Still alive and kicking

Posted in survivaL by georgeschottl on november 10, 2013

Ja, tillbaka nu igen.
Det har varit Lungcancerdagen i Stockholm som självklart var välbesökt av ca 160 besökare.
Roliga och givande föredragshållare som både fick mig att skratta men faktiskt även att gråta.
Det var en liten underlig känsla att en man med klassiskt 60-talsskägg och som stod på scen i sandaler samt vita strumpor, varenda gång denna på något sätt gamla men ändå unga föredragshållare blev exalterade viftade hans tår i det vita strumporna i sandalerna, det blev lite galen känsla när man såg honom.
MEN, när man hörde hans ord flöda in och chocka hjärnan så fastnade man, jösses vad hans ord satte spår i mina tankar!
Så pass mycket att tårarna rann nedför mina kinder  när jag satt i publiken….vilken grej!

Annars så rullar det på, min mage som är fylld med vätska spänner och spricker, det enda som funkar för att ta bort vätskan är cytostatika men det hade jag ju inte överlevt att ta i längden.
Det verkar som om jag får acceptera att mina tumörceller i maghålan är extra aktiva och att jag får vara glad att kroppens försvarssystem är i full gång att spola bort dem.
Men min maghåla har lite problem att rymma dessa 10-tal liter, det spänner rejält och värst är att organen verka flyta omkring därinne och ha party, ibland känns det som levern snubblar och krockar med ett gäng tarmar och slagsmål utbryter…..

Jag har lite ilska att göra av med!
Det verkar som om de kriminella organiserade internationella ligorna som tjänat hundratals miljoner dollar på att lura lättlurade cancerpatienter är i full gång här i Europa och även Sverige.
Det har kommit ut bland annat en bok som heter ”Överlista din cancer” som just nu har förkortat livet på en patient med flera månader genom att lura Hen att inte ta konventionella bevisat fungerande cytostatika för att ämnet ”Protocel” inte fungerar med cytostatika!
DET HAR ALDRIG FUNGERAT NÅGONSIN!
Protocel finns som ett ”alternativ medicin” under tre olika namn, alla tre är identiska med bland annat potassium som en av ingredienserna tillsammans med c-vitamin och d-vitamin, tyvärr har bluffblandningen ibland gått fel så det finns några dokumenterade dödsfall på grund av för höga halter utav potassium som ger …..just det hjärtinfarkt!

Så kära älskade medpatienter, det finns människor där ute, människor som kan luras utan ånger, onda människor som vill åt era pengar genom att blanda sanning med lögn!
Jag har läst utdrag ur denna boken ”Överlista din cancer” och jag fick rysningar i kroppen hur väl skriven den var och hur skickligt man blandade sanning med horribel lögn bara för att lägga grunden att tjäna pengar på oss stressade, frustrerade och arga patienter!
Fy faan för dessa människor!

Jag har även funderat över hur underbar min fru är, hur stark och vettig hon är som klarar av att göra så mycket underbart ”liv” av vår situation och att hon viskar i mitt öra att hon älskar mig så mycket …….
Jag önskar att alla hade fått uppleva den kärleken jag har fått uppleva, i nöd och lust, nu är det väldigt mycket kärlek i just den delen av livet som är nöd!
Ändå är vi lyckliga, vi lever livet fullt ut!
Och jag har inte för avsikt att dö, trots vad andra…vad en person har uttryckt på denna blogg!

Livet måste segra, livet och kärleken kan övervinna mycket, du verkar inte ha fått den ynnesten, den upplevelsen att få den mängden kärlek!
Du kanske är oförmögen att älska?

Jag hoppas att du en dag finner den kärleken som krossar rädsla, som krossar osäkerhet!
Jag hoppas att du en dag finner kärleken som gör dig till en bättre människa!

George

Annonser

30 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. githmaddeGith Ewertzh said, on november 10, 2013 at 21:05

  George, du är en otroligt fin människa. Jorden ska vara glad och tacksam för att det finns personer som just DU. Vilken oerhört känslosam och äkta blogg du har. Varm kram till hela din goa familj..

 2. lili said, on november 10, 2013 at 21:51

  Värme, styrka, respekt och enorm inspiration av och till dig och din familj!
  Här är en länk till en 10 minuters film från TED vida Upworthy. Det är 10 minuters inspiration om naturen, kärleken till livet, och att leva i nuet. Vet att det är känsligt att posta länkar, så du får gärna ta bort den från kommentarsfältet om du vill – men ville ändå dela den med dig och er för jag tror att du kanske tycker om den.
  Vi som har lyxen av att må bra glömmer ju ofta detta viktiga att leva i nuet. Även jag som en gång för inte så länge sedan lärde mig läxan att livet är skört… Vi som varit sjuka, men som nu kan njuta av lyxen att vara friska igen. Vi rusar på, igen, och strävar – rusar – efter oviktiga (i det stora hela), ibland ouppnåeliga ting. Och vi glömmer just det som den här lilla filmen så fint påminner om. Att leva i nuet, att se oss omkring och uppskatta just precis det och dem vi har omkring oss, här och nu.

  http://www.upworthy.com/clear-your-next-10-minutes-because-this-video-could-change-how-happy-you-are-with-your-entire-week?g=3&c=ufb1

  • Lena said, on november 22, 2013 at 23:00

   så vacker video:)

 3. Sölvi Edberg said, on november 10, 2013 at 22:48

  George,du är en människa som imponerar på mej … Vilket livsmod och livsglädje du har! Mer än många andra, helt friska människor har. Jag önskar av hela mitt hjärta, at din framtid med din familj, kommer bestå av många, många år, fylld av glädje och kärlek!
  Många varma tankar till dej./Sölvi

  • georgeschottl said, on november 11, 2013 at 22:22

   Tack, jag blir bara tacksam!

 4. Caroline said, on november 10, 2013 at 23:18

  Njuter av att få läsa ditt inlägg med så mycket livsenergi, tack!

 5. Eva said, on november 11, 2013 at 00:04

  En lite konstig men skön och rolig sak. När jag går förbi ditt hus så brukar jag ta några extra djupa andetag som jag riktigt Känner. Och så försöker jag ”ge” dem till dig. Jag själv mår bra av dessa djupa andetag – kanske når den sköna friska känslan på något sätt in till dig, mental överföring, haha ja man vet ju aldrig – och det skadar ju inte med lite tro.

  • georgeschottl said, on november 11, 2013 at 22:22

   Tack kära du, hoppas att även du får energi av andetaget!

 6. Kerstin said, on november 11, 2013 at 00:32

  Strunta i vad troll skriver. Idioten vill bara orsaka andra smärta på grund av egen ondska. Du är bäst!!

 7. karina said, on november 11, 2013 at 09:47

  Vill bara skicka en KRAM till en kämpare, väldigt intressant blogg, trots mkt tråkigheter ♥♥ /Karina

 8. tiptip said, on november 11, 2013 at 09:58

  härligt höra ifrån dig igen

 9. Lisa said, on november 11, 2013 at 10:37

  Åh vad fint du skriver ❤ TRO HOPP OCH KÄRLEK men störst av allt är KÄRLEKEN . All omtanke till dig George och till din fina familj hälsar Lisa

 10. Mariab said, on november 11, 2013 at 12:51

  Tänk att det finns så många grymma människor som gör allt för att lura av sjuka desperata människor deras pengar! Det är ju ”syndigt” att luras och ännu mer att bedra för att tjäna pengar på andras olycka. Den dag då det finns botemedel mot cancer, diabetes mm-så lär hela läkarvärlden veta om det!! Du och din familj är verklighetens kämpar! Ni går match efter match och ta me tusan så vinner ni allt!! Även om du har ont och mår risigt ibland så har du ett liv som du/ni verkar leva fullt ut! Grattis till det!
  ( kan tillägga att min bästis som har kronsik lungcancer bla-mår betydligt bättre idag än för 3 år sen…..så hoppet finns även om det är tungt ibland) / Maria

 11. IEA said, on november 11, 2013 at 13:36

  Härligt att du är tillbaka. Jag är f d bröstcancerpatient och genom din blogg får jag perspektiv på livet. Tack för att du delar med dig av din livsglädje och empati till dina medmänniskor.

 12. under tiden lever jag said, on november 11, 2013 at 14:06

  Jag har väntat så på ditt nästa inlägg. Och nu kom det! Tack:)

 13. patrik said, on november 11, 2013 at 15:52

  Hej
  Skönt att höra av dig igen, unnar dig det bästa i din / er situation.

  Patrik

 14. Ingrid said, on november 11, 2013 at 18:04

  ”Amor vincit Omnia”
  Kram:Ingrid

 15. Berit Åsengård said, on november 11, 2013 at 19:49

  Jag har följt din blogg några år. Vilket jobb du gör! I mitt aktiva ”jobbliv” var jag sjuksköterska bland cancerpatienter och du har lärt mig massor. Dina inlägg har gett mig både gråt och skratt, som t.ex. party bland dina organ i buken.
  Energikramar till dig och din familj, även vovven förståss./Berit

  • georgeschottl said, on november 11, 2013 at 22:21

   Tack Berit, det verkligen värmer !

 16. anders said, on november 11, 2013 at 22:48

  Du imponerande enastående man. Allt gott till dig och din härliga familj!!!

 17. camilla said, on november 12, 2013 at 16:31

  hej du skåning! Orka orka orka säger jag bara! Jag är också en kroniker i stora mått sen 10 år tillbaka och slåss, strider, kämpar med herr C varje dag!Och försöker blanda detta med en cocktail av oceaner av cyt,och andra behandlingar. Men jag lever………….och försöker verkligen ta vara på livet! Reser, tar hand om min familj, LATAR mig,googlar och fikar.Hur ska man kunna leva sunt i denna goda matkultur som står i full blom??? Jag har också läst det mesta i ”cancervärlden” om dieter hit o dit men aldrig riktigt fastnat i det. OK jag tänker mer på det här med socker men i övrigt är det svårt att vara konsekvent när man har så mycket annat helvete med kroppen! Jag läser din blogg ibland och tycker du är så himla go kille!Du skriver så målande som man känner det,.Jag bor också i malmö…………och går på onkologen i Malmö. Meeennn jag måste bara berätta att jag nu har ASIH och det är så FANTASTISKT!!! Slippa ta sig till stan och vänta. De har kurator, psykologer, läkare, sjuksköterskor m.m. Vilken lycka!!! Im still alive,,,,,,,,,,,,,,kram från en skånetös.

  • Anne-Marie Klevebäck said, on november 12, 2013 at 22:36

   Har väntat på ditt inlägg. Du inger så mycket hopp. Förlorade en nära anhörig för några månader sedan och under hennes korta sjukdomstid var dina inlägg till stor tröst. Fortsätt skriv på det sätt du gör – den som inte kan respektera det ska heller inte läsa dina inlägg. Ha det så ”gött” det nu går och njut av dina fina tjejer. STOR KRAM

 18. Ingrid Björklund said, on november 12, 2013 at 23:15

  Hej!
  Jag måste berätta att tack vare dej, så mår jag nu mycket bättre! I dag har jag träffat en läkare på onkologen i Lund och allt var mycket bättre efter nio zytostatika-behandlingar och äntligen så tror jag på att jag får leva några år till. Precis som du sa, när vi träffade dej på din föreläsning i Lund. Metastaserna i levern är nästan borta och i lungorna är de mindre än förut, man kan knappt se dem med mikroskop. Den största är 7 mm.
  Så nu ska jag vila mej till nästa år då blir det röntgen och nytt läkarbesök.
  Eftersom jag trodde i våras,att jag snart skulle dö,så är jag så glad att jag fick träffa dej och fick lite perspektiv på min situation.
  Jag har också gått på kursen ”Att leva med cancer” och det gjorde väl sitt. För det var en mycket bra kurs, som jag rekommenderar på det varmaste.
  Så nu tror jag på en fin jul- och nyårs-helg och önskar dej och din familj detsamma! Sänder er en stor KRAM!
  Tack!..

  • georgeschottl said, on november 13, 2013 at 07:54

   Så skönt att det gått så bra! Så bra att det är tydliga resultat! Njut av julen som kommer, njut av framtida jular som kommer! Rättare sagt, njut av livet! Kram George

   Skickat från min iPhone

 19. Anette said, on november 13, 2013 at 13:10

  Hej George Du är en kämpe och jag är så tacksam att få ta del av dig och er kamp. Många kramar till dig och din familj ❤
  Tack för att du tar upp detta jobbiga med alternativa behandlingar och alla dessa som "vill oss väl" Jag har själv fått en dödsdom av en "säljare" Köpte hans produkter och lever fortfarande med hans dödsdom ekande i huvudet. Det som hände när jag tog hans mediciner va att mina blodvärde sjönk:( Nu försöker jag att lita helt på sjukvården och provar nu en för mig ny bromsmedicin och kämpar vidare. Kram på er ❤

 20. Annika said, on november 14, 2013 at 16:54

  Så gott att höra från dig och få dessa fantastiska inlägg fyllda med humor, kunskap och kärlek!
  Hade jag lyssnat på min fd vän, som ville proppa i min en hink med vitaminer och mineraler för att jag skulle bli frisk, så vart jag död för länge sedan. Och kaffelavemanget som jag hörde om i ett engelskt program finns det fortfarande sjuka människor som går på?!!! Tur att din blogg finns George, jag är övertygad om att du räddar flera liv med dina åsikter.

  Igår hamnade jag och min man framför ”Bonde söker fru”. Vi tog varandras händer, såg på varandra och sa samtidigt ”jag älskar dig så skönt att vi slipper leta” : ) Beundrar de som orkar vara med i dessa ”leta efter kärleken program”. Att behöva ”slåss” framför en kamera om just kärlek och bli bortvald, hua!
  Den riktigt sanna kärleken såg vi i programmen ”Himlen kan vänta”, sällan har jag gråtit så mycket som då. Men så hade jag då också mist två av mina käraste i cancer. När allt ställs på sin spets kommer styrkan i kärleken fram, utan den hade en inte orkat.

  Kära kramar till dig och din fina familj!

 21. Miz said, on november 14, 2013 at 22:27

  Finaste George, så underbart att komma in och läsa dina härliga inlägg – du är fantastisk! Undra på att cancern inte har en chans! 🙂 Hade sååå gärna velat gå på lungcancerdagen och träffa dig, Eva, Tommy och alla andra härliga eldsjälar – ska försöka nästa år. Sköt om dig och din underbara familj å sparka cancern på ”kulorna” lite extra från mig. Kramar Miz

 22. Lise Eistrup Schrøder said, on november 18, 2013 at 18:42

  Du er bare best. Ønsker deg og din familie alt godt. Har fulgt med deg helt side TV serien, Himlen kan venta. Mvh Lise fra Norge.

  • georgeschottl said, on november 18, 2013 at 20:02

   Tack kära du, det värmer att läsa dina ord!
   Kram!
   George

 23. Lena said, on december 10, 2013 at 11:41

  Intressant att läsa dina tankar om Protocel. Glad Advent till Dig o Din familj!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: