George med Liemannen bakom axeln

Både fantastiskt och problematiskt, och ljuvligt på Örestadskliniken!

Posted in survivaL by georgeschottl on oktober 19, 2012

Nu i dagarna när de nya ”skyddsmedicinerna” går ut ur kroppen och jag får balansera illamåendet med andra typer utav illamåendemediciner går jag en smal balansgång.
Jag kan inte inmundiga ondensatronmediciner utanjag får välja andra typer utav illamåendemediciner som verkar på andra typer utav receptorer i hjärnan.
Jag till och med överdoserade mina ondensatronmediciner en dag och det var som att lägga bomull i hjärnan och ta bort balanssinnet, ytterst konstig känsla.

Jag har först idag lyckat förstå mekanismerna i min egen kropp på ett bättre sätt!

Låt mig förklara, gårdagen var en ypperlig dag, alltså torsdagen, onsdagen var körd trots att jag bara åt kokt ris, jag skrek så mycket av smärta att jag var hes i halsen.
Tyvärr var både Sara och Freya hemma och de hörde mina skrik och snyftningar, för det var de mest vedervärdiga magkramper jag upplevt.
Jag vet att tarm-ludd och annat följer med ut (No 2) och att det som kommer ut bakvägen är till 80% min egen kropp……
Lite skrämmande och lite äckligt!
Men idag så funderade jag så gott det gick över mina magkramper, det finns nämligen en bekant-het, en känsla av bekantskap med smärtan…
Eftersom dubbla doser morfin inte tog bort huvuddelen av smärtan  klickade hjärnan till och (trots att jag är man fick jag en snilleblixt)
Den igen-kännande smärtan i tarmarna kommer från de gånger jag får akuta allergiska reaktioner, då borde orsaken till smärtan bero på att tumörer sammanfaller i sina kemiska beståndsdelar och därav är det en allergikramp jag får i tarmarna.

Jag vände och vred på mitt resonemang, jag ansåg att det var ett troligt förlopp och till slut öppnade jag medicin-skåpet och inmundigade en Antihistamintablett!

Nästan omedelbart försvann kramperna och jag har kunnat äta en korvmacka utan att skrika så att grannarnas mjölk i kylen skär sig och att mössen på åkern gömmer sig! Resonemanget och teorin var korrekt.
Min läkare R Öhman har nämligen förklarat för mig att sönderfallande tumörer avger gifter som kan leda till en allergireaktion, och därtill en kraftig sådan….PS det betyder också att cellgifterna fungerar bra!!! TJohooo!

 

Torsdagen var en fantastisk dag, jag var inbjuden att tala inför personalen på Örestadskliniken i Malmö i 60 minuter, det är en klinik som seglat upp på platsen som Malmös tredje bästa vårdcentral. Min pappa och syster har även blivit väl omhändertagna och otroligt bra behandlade på denna ypperliga klinik.
Jag kan väl med handen på hjärtat säga att personalen på denna Örestadskliniken räddade livet på min far efter katastrofala felaktiga behandlingsbeslut på Limhamns Läkargrupp och  likaså SUS Malmö.
Jag är så tacksam att denna klinik har gett min far många extra år genom att vara ytterst kompetenta!

Personalen har även behandlat min syster så att vi blev överraskade över att de hittade felet, kompetens har åter visat sitt resultat.
Så när jag fick frågan av M Wiklund och jag kunde ställa upp en timme på eftermiddagen trots att jag var mitt uppe i min första behandlingsvecka så  tvekade jag inte en sekund!
Kunde jag släpa mig dit, fick jag en fåtölj att sitta i kan jag väl prata och köra mitt lilla program.
Sagt och gjort, fullpumpad med illamående-tabletter och utrustad med två spypåsar körde Sara mig till en dörr som låg 15 meter från platsen där jag skulle underhålla 50 personer inom vården med tankar om mitt liv!

DET VAR SKITKUL!
Att prata inför proffs som är så engagerade och intresserade de är på Örestadskliniken  var verkligen ljuvligt, det på något sätt var så belönande att jag inte följde mitt ordinarie föreläsnings-schema, jag avvek från min vanliga ”stig” eftersom det haglade in intressanta frågor och resonemang!

Man märker om det är stora brister på en arbetsplats, här var avsaknaden av sådan brister så påtagliga att det var superkul!

Jag har även tidigare föreläst får vårdpersonal, exempelvis ”Sjuksystrar i Cancervården” och där vara samma engagerade känsla!
Här på Örestadskliniken finns det till och med en kille, en läkare vid namn M…..har ställt upp och blivit medlem i Stödet och väntar nu på uppdrag för region Skåne!
Sådana otroliga människor!

George

Annonser

23 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Rickard Andersson said, on oktober 19, 2012 at 21:18

  Är det därför vår mjölk har surnat så snabbt George 😉 hör av dig om ni behöver hjälp med något.

 2. lili said, on oktober 19, 2012 at 22:14

  Alltså – fan vad smart!!! Och ja, det måste ju betyda att gifterna funkar. Även de bästa läkarna i världen kan inte tänka på allt, alltid. Att ta eget ansvar som patient är så ofantligt viktigt. Du bevisar att det är livsviktigt. Respekt! Och INSPIRATION! Önskar dig och dina två bättre veckor nu, fram till nästa. Heja, heja!

 3. Linda said, on oktober 19, 2012 at 23:26

  Kram. Det gör ont i mig när du skriver om din smärta. Jag är så ledsen för din och din familjs skull att du har sådana smärtor. Bra med att du kom ihåg Antihistamin. Jag ber för dig. Sparka, kicka iväg de jäkla tumörerna.

 4. Tony said, on oktober 20, 2012 at 01:08

  Det skär i mig att du ska behöva utstå smärta, men det inspirerar å andra sidan att ta del av dina berättelser.

  Du har en fantastisk förmåga att klä din situation och dina känslor i ord som ger en otroligt levande beskrivning.

  Sen är du en genuin överlevare. Jag blir oerhört glad över att behandlingen ger effekt och trycker tummarna hårt att du grejar det här också. Du är en fantastisk människa med många goda egenskaper.

  Ha de gött

  Tony

 5. Gunilla said, on oktober 20, 2012 at 10:10

  Underbart att du hittade något som hjälpte och vilken bragd att ta dig till föreläsningen. Du ger mycket till många 🙂

 6. Karin said, on oktober 20, 2012 at 11:04

  Heja heja!
  Då funkar dom! Jag brukade också tänka att ju mer skit jag mådde av cellgiftens desto mer tog tog. Tro kan göra allt. Och här är jag nästan tre år efter avslutad behandling. Innan dess var det 21 år imellan cellgiftbeh. Japp, två omg av dessa gifter. Förhoppningsvis den sista.
  Kämpa kämpa. Du vet, man kan inte rubba ett berg!
  Kram

 7. Monica carlsson said, on oktober 20, 2012 at 13:10

  Det låter underbart det där med vårdcentralen, jag har en god vän, och före detta sambo, som heter Mario Medina, han jobbar där och är en underbar läkare och människa,. en ödmjuk och bra läkare tar till sig utav vad patienterna säger och ser det som vidare utbildning och ny kunskap, varje människa är ju unik och är specialister på sin egna kropp och själ, med din kunskap om din kropp och din sjukdom kan du lära alla som är öppna att ta emot, massor utav kunskap… Jag önskar dig och din familj allt gott, sänder tankekraft och du skall veta att du ger massor av hopp och framtidstro, till många som kämpar med sin cancer . /Monica.

 8. Mia said, on oktober 20, 2012 at 15:06

  Även du är en helt otrolig kämpe, George. Läser med beundran om hur du tacklar din sitution. Makalöst.

 9. Sister Moonshine said, on oktober 20, 2012 at 17:23

  Smart det där med anithistaminerna. Tänk att du kunde komma på det! Imponernade också att du mitt i ditt eget elände orkar jobba för andra cancersjukas framtid. Du är en hjälte George och en kämpe!

 10. Anne-Marie Klevebäck said, on oktober 20, 2012 at 17:57

  Kan man annat än imponeras av dig ? Svar – nej. Lycka till i fortsättningen.

 11. Nonna said, on oktober 20, 2012 at 19:23

  Åh George du är bara så jäkla fantastisk, för du vänder allt till det bästa, ser hopp och halmstrån i varje händelse och jag tror faktiskt att det är det som gör skillnad! Så skönt att du kom på det där med allergierna så du kunde få lindring, smärtor tar så fruktansvärt mycket av vår energi..och den du har behöver du till din vardag med de dina. Nu slogs en hoper illvilliga cancerkrigare ihjäl och snart har du mejat ner hela högen och då kan du fortsätta att sprida dina kloka budskap runt till alla som lyssnar och lär! Åh jag önskar det fanns MÅNGA som du som vill ge av sig själva fast nöden står på deras egen bro! Önskar dig all lycka i kriget mot C. Kram från Nonna

 12. Åse said, on oktober 20, 2012 at 21:05

  Alltså du är fantastisk!! Jag blir helt tårögd av dina ord!! helt underbart!! Allt gott till dig! Ge ut en bok!!

 13. Gabriella said, on oktober 22, 2012 at 04:16

  Shit vilken fruktansvärd smärta du måste ha haft! Otroligt att histaminer funkade ( visst, helt logiskt!!) när inte ens morfin bet!

  Stor Kram till dig! Du är grym!

 14. Liselotte Nilsson said, on oktober 22, 2012 at 13:23

  Du är bara bäst, inspirerar mig och många andra att kämpa. All styrka och beundran till dig.

 15. Taxilandet said, on oktober 22, 2012 at 13:33

  Heja dej! Har du testat akupunktur mot illamåendet? Jag får bla cisplatin (som ju är närbesläktat med carboplatin) och får akupunktur av Radiumhemmets sjukgymnaster för att slippa spy som en räv. Fungerar underbart bra. Behöver mycket mindre ondacetron numera. Sköt om dig!

 16. Anneli Berglund said, on oktober 23, 2012 at 17:48

  Vilken kämpe du är! Du orkar dessutom föreläsa och dela med dig till oss andra. Jag är full av beundran.

 17. Ewa Larsson said, on oktober 23, 2012 at 19:58

  Tänk om du kunde lura de där smärtreceitorerna så de inte fatta att de skulle göra ont.Det är så sorgligt att du ska ah ont också inte bara må dåligt av allt annat.Önskar dig allt gott och att vi ses snart.

 18. Maggan said, on oktober 24, 2012 at 08:54

  Vet du, George, med din outtröttliga entusiasm över livet och din kämpaanda så inger du det stora HOPPET för oss människor. Jag älskar bara allt du skriver och beskriver, din kärlek till din familj och ditt engagemang för andra cancerdrabbade Du är en ledstjärna i vår tid. Sköt om dig väl

 19. anki said, on oktober 30, 2012 at 10:08

  hej george,jag hittade din blogg av en slump.det vart att jag satt och sträcktläste den. och jag beundras av din livsgnista och din kämparglöd. och dessutom så orkar du stötta andra. jag ska snart börja stötta min kusin,arbetskollega och mycket nära vän. man förstod inget i somras när hon började få propp efter propp,slutade med 5 innan dom fick in högsta blodförtunnande. sen var orsaken 2 tumörer,storcellig,en i lungan och en mellan lungorna,vid luft,matstrupe. livet höll på att rinna bort redan där. vi som fanns bredvid vart helt chockade,jag fick sjukdagar för palliativ vård,
  men första krisen klarade hon,och jag som alltid tänkt att är det cancer så kan dom laga,klart det går att bota.
  min vän själv vill inte läsa några bloggar men vill väldigt gärna veta vad som kommer hända,så jag började läsa,allt är ju sån väntan hela tiden,mellan prover och besked.när det också blir ett par lunginflammationer efter biopsi,så måste även det bli bra innan behandling kan börja.men nu börjar behandling på måndag.
  hon vet inte vad som väntar men jag känner mig mer beredd tack vare era bloggar,så tack ännu en gång och många styrkekramar till dej.

 20. Kinna said, on oktober 30, 2012 at 17:01

  Oh, nu börjar vi bli oroliga, när vi inte har hört något ifrån dig på länge. Hoppas att allt är ”bra”

 21. INGAMAJ NOGERSUND said, on oktober 31, 2012 at 22:17

  SKRIV NU ÄR JAG OROLIG FÖRSTÅR ATT DET INTE HAR FÖRSTA PRIO KRAM PÅ ER KÄMPA

 22. Ossie said, on november 2, 2012 at 21:57

  Megakram till er allihop!
  ❤ Åsa

 23. sölvi said, on november 3, 2012 at 00:23

  George, såna männniskor som du, behövs här i världen !!! Önskar dej och din familj många,många,många år tilsammans.
  Kram/Sölvi


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: