George med Liemannen bakom axeln

Incheckad på Superhäftigt ställe…

Posted in survivaL by georgeschottl on juli 2, 2012

Jag fick ju uppdraget att representera den vanlige svensken, den vanlige människan som hamnat i vården Inom ramen för Alemdalsveckan.
SKL har gjort något fantastiskt bra, något enasteånde bra!
(SKL är Sveriges Kommuner och Landsting)

Jo, normalt är ju politikerveckan i Almedalen något som mer och mer är för PR-bolag, journalister, de media-aktiva inom partierna men ideologin som tidigare fanns på partinivå ligger numera i tankesmedjor, ideella föreningar och  representanter för olika ekonomiska särintressen.
Ideologi är något som försvann när vänstern rökade ihjäl hjärnan på 70-talet.
Numera är ideologiskt drivna ideér något man måste vårda och hjälpa.
Att vi nu ser många ideolgiskt drivna idéer verkar vara en återgång till integritet och heder hos politiker, det är knappt jag vågar skriva den tanken….jösses….det börjar alltså ramla in hederliga politiker i vår vårld

Satsningen som regeringen lagt på så många områden såsom cancervården, kvinnors rättigheter, äldrevården, arbetskraftinvandringen och själva flyktinginvandringen gör att jag faktiskt är stolt över regeringen, jag håller inte med om allt men att  börja med den ideologiska förändringen är imponerande.
Jag tror att Sverige hade kunnat bli världens bästa land(ett ännu bättre land)  om Moderaterna och Socialdemokraterna lagt sina ansträngningar ihop istället för att motarbeta varandra och bildat en gemensam regering!
Att göra som SKL gjort med mig, att bjuda in gräsrotspersonen, själva slutanvändaren utav vården, själva patienten låter kanske normalt men så funkar det inte på Alemdalsveckan.
SKL visar på ett genuint intresse för själva slutanvändaren utav vården genom detta beslutet!
Mycket bra och det gör mig stolt!
Tack SKL!

Över till mer personliga saker, det fanns inte mycket boende att välja på när jag skulle leta boende med ljus och lykta, som tur var så hittade jag direkt ett hotell där man bodde i en ombyggd lada.
När jag väl kom fram fick jag ett annat boende……en helt underbar gammal statarbyggnad mitt vid herrgårdsbyggnaden, väggarna är gissningsvis 110 cm tjocka, jag har ett ett sovloft, vardagsrum och eget kök….så skithäftigt coolt!
En egen villa som är supervackert renoverad!

Jag är bara så ledsen att jag inte har Sara och Freya här i denna underbara byggnad!
Saknar dem redan!

George

Annonser

7 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gunilla said, on juli 3, 2012 at 10:19

  Läckert och hoppas nu att du får utrymme med all din klokskap

 2. Lena Moberg said, on juli 3, 2012 at 19:41

  Hoppas du får bra dagar …..o dela med dej av dina erfarenheter !

 3. Annika said, on juli 4, 2012 at 09:12

  I vårt landsting Värmland nekas cancersjuka den bästa och mer hoppfulla medicinen pga av att den är för dyr. Detta har nyligen lett till att en människa fått stå med sitt liv – är detta rättvist? Ska det vara så här i dagens sjukvård att de som sitter i ledningen kan bestämma om du ska få leva eller tvingas dö, pga att medicinen anses för dyr? Nej, här får vi ingen andra chans – den sjuke döms till avrättning!

  Lycka till i Almedalen!

 4. Roy Staniman said, on juli 4, 2012 at 10:43

  Ja nya mediciner betyder inte automatiskt bättre cancervård.

  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=18410

  800 000 kr om året för sådana läkemedel, vem har råd med det? Staten? Landstingen? Försäkringsbolagen? Vi privatpersoner?

  Vägen från kliniska prövningar i fas I till slutligt ekonomiskt godkännande är evigheter lång. Så inte bara himlen får vänta. Det får hoppet också.

 5. Karin said, on juli 6, 2012 at 00:36

  Lycka till på Gotland. Hoppas nu att många lyssnar och tar till sig ditt budskap och kunskap.

 6. Tony said, on juli 8, 2012 at 18:38

  Den nya behandlingsformen verkar ju mer vara av generell karaktär och då slås kostnaderna ut på flersvårbehandlade cancertyper. Det innebär större patientgrupper och därmed lägre kostnader per patient, vilket mycket väl kan rymmas inom dagens budgetar.

  Det är bra att regeringen tar krafttag i cancervården, med modell efter Danmark, där regionala specialenheter inrättats för mycket snabbare diagnostisering än i vårt s.k. föregångsland.

  Så jo, tro, hopp och framtid är definitivt som George beskriver det i sin bloggartikel. F.ö. är George en fantastisk människa med sin inspirerande blogg, även om vi inte har riktigt samma syn på allt.

 7. Tony said, on juli 9, 2012 at 17:07

  Här är lite glädjande länkar speciellt för lung- och lungsäckscancer, utöver den mycket lovande behandlingsform som välrenommerade Bristol Meyer Squibb håller på att utveckla:

  Man har upptäckt att asbest orsakar cancer i lungorna genom en inflammatorisk process. Således vill man testa antiinflammatoriska läkemedel som vanliga smärtstillande tabletter i det område som verkar ha högst koncentration av mesoteliomfall, i Cappadocia i Turkiet.
  Källa: http://www.sciencedaily.com/releases/2010/06/100629094153.htm

  Nytt test upptäcker asbestrelaterad cancer i tidigt skede:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2011/04/110404093151.htm

  Särskild högriskgrupp av bl.a. mesoteliomfall, där en mutation av genen BAP1 misstänks förhöja risken för bl.a. lungsäckscancer:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2011/08/110828140940.htm

  Hoppfull utveckling av tidig diagnostisering och behandling av mesoteliom. Preparatet Sorafenib har gjort att tumören slutat progrediera hos en tredjedel av patienterna efter sex månader:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2012/04/120418095446.htm

  Så det står inte stilla i forskningen beträffande små cancergrupper heller. Det finns goda skäl att tro och hoppas på framtiden.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: