George med Liemannen bakom axeln

Saras födelsedag (Tjohooo), Freyas finger (illa) och ny chef för SUS Skåne (bevare oss väl)

Posted in survivaL by georgeschottl on maj 4, 2012

Igår hade vi födelsedagsfirande för Sara som fyllde halvjämnt…..
Det egentliga firandet med familjen blir först imrgon lördag då det skall bakas tårta och lagas mat här i huset till både människor och hundar.
Det är skönt med att vi kan ta en del av firanden på högtiderna här hemma, vi har ju ett perfekt hus att fira middagar i och då är hänsyn taget till att Freya har makten i detta huset…
Ja i alla fall, min älskade Söta Sara fyllde år, jag letar fortfarande efter hennes specialpresent som inte går att få tag i (en gungstol med korta medar) men det blev presenter ändå i form utav en liten ring och ett litet halsband…

I morse när jag och Freya tog en tur i trädgården och tittade på de olika träden och de olika favoritplatserna så såg jag till min fasa att Freyas skadade finger var en enda stor varböld.
Så efter en rejäl tvätt av fingret (igen) så bar det iväg till BVC för en koll och en specialsalva som världens bästa Distriktssköterska i Flyinge fixade till Freyas finger (Tack Eva, du är världsbäst)
Nu skall vi ”bada” fingret i klorhexidin på nattetid för att hålla infektionen nere och låta Fucidinet sköta pm bakterienivån på dagtid…
Freya är cool och tapper med fingret, lite för nyfiken är hon också vilket leder till gråt ibland när fingret används för mycket…

Nu får vi se, det har kommit i ny chef, el bosso, Capitano, The Man till SUS Skåne, det slår mig att alla kan bli chefer och att ytterst få kan bli ledare…Jag Eriksson heter denna nya Chef…
Jag hoppas att denna chef också är en kunnig, kompetent och vettig ledare .
Jan har ju en sorts ”track-record” från tidigare jobb, han har  tidigare varit sjukhuschef på både Norrlands Sjukhus samt Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.
Det är ju inga småsjukhus han har varit chef på så jag hoppas verkligen att han här lärt sig utav eventuella misstag från tidigare uppdrag och leder SUS Skånde in i framtiden.
Jag hoppas att denna Jan Eriksson är den som löser de många problem som finns i Lund och Malmö och att patienterna sätts i högsätet!
Jag hoppas att alla beslut Jan Eriksson tar är för patientens välmåendes skull och att Jan även leder SUS Skåne in i en ny Era utav specialistinriktad Klinisk Forskning utav bästa klass.
Sahlgrenska Universitetsjukhuset och Sahlgrenska Akademin driver idag 300 forskningsprojekt tillsammans, jag hoppas att vi inom ett år ser samma utveckling och satsning på SUS Skåne!
Finns det någon där ”ute” som har haft Jan som chef på Sahlgrenska och Norrlands Sjukhus som kan berätta om han bara är en chef eller om han är en visionär ledare!

George

Annonser

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eva S said, on maj 4, 2012 at 20:37

  Hej George denna nya chef är visst ingen bra chef och dem köpte ut honom från Sahlgrenska så förvänta dig inga under. Han tänker bara ekonomiskt inget annat /Kram Eva

 2. En nadra eva said, on maj 4, 2012 at 20:42

  Tyvärr har jag inga stora förhoppningar. Det är en man som håller budget och inte är mer insatt i vård än det han i och för sig lärt sig under sina år som chef. Men med tanke på vilken budget han är satt att hålla så ser det dystert ut. Vi kommer nog fortsätta höra floskler som att patientsäkerheten inte ska eller är drabbad. I Göteborg har man så fort denna man lämnat den svårt skadeskjutna skutan där uppe insett att man åter måste öka personaltätheten – så nu när Jan Eriksson är borta försöker man nyanställa (info från en usk:a som precis fått jobb på iva i G-borg.
  Det är mycket som dragits ned på under hans år. Bl.a. är strokevården försämrad för äldre. Specialistkunskaper i detta har rationaliserats bort så nu ligger strokepatienter på allm medicinavd utan rehabkunskaper.
  Nä jag är dyster.
  Det enda positiva jag hört är att denna man inte är så mycket för den hierarkin som ofta finns inom vården. Men samtidigt ska tydligen inte beslut ifrågasättas.
  Hoppas min negativa bild visar sig vara fel.
  Vårdförbundet Skåne frågade inte Vårdförbundet i Göteborg om referenser innan anställningen. De påstår att de fick bra referenser annan stans ifrån – gissningsvis från vårdförbundets ordf centralt Sinneva som jobbat med honom för länge sen. Suck!

  (jo Eva är bra hon – lugn och sansad)

 3. En nadra eva said, on maj 4, 2012 at 20:45

  Nån regiondirektör är ännu inte anställd!
  Kanske ingen vill ha detta vansinnesuppdrag.
  Politikerna verkar ju inte heller vilja ha med vården att göra. Det är så tyst så tyst.

 4. Ewa Larsson said, on maj 4, 2012 at 22:35

  Jag tror det inte spelar nån roll vilken chef som kommer till storsjukhusen alla har en order SPARA och så länge det är så så blir det som det blir.TYVÄRR.Någon måste börja med att vända skutan, högre skatt mindre administration, mer sängar, de minskas på alla sjukhus,småsjukhus som kan ta över de färdigbehandlade patienter som behöver eftervård.Snabbt in på storsjukhusen ,snabbt ut till eftervården tror jag skulle spara mycket pengar.

 5. Ada said, on maj 5, 2012 at 10:32

  Underbart härligt att höra att vi slipper Jan på Sahlgrenska nu!!! Synd bara att Malmö ska drabbas.
  En chef ska ha kraft att stå emot besparingskrav om han vet att det kommer att drabba patientsäkerheten, det har inte Jan haft på Sahlgrenska. Cancerpatienter får inte röntga sig tillräckligt ofta under cellgiftsbehandlingar numera och det är ju som vi vet nödvändigt för att se om behandlingen hjälper eller om det är dags att byta cellgifter. Givetvis drabbas även andra grupper än cancersjuka. En glädjens dag för oss i Göteborgstrakten att slippa Jan!

 6. Ewa Larsson said, on maj 5, 2012 at 14:55

  Glömde skriva Grattis till Sara som alltid gör ett storjobb.

 7. syster said, on maj 7, 2012 at 14:38

  Som tidigare kommentarer, har jag samma upplevelse av Jan, lämnar SU precis efter att MYCKET stora nedskärningar har gjorts, anställningsstopp, flera stängda avdelningar osv. Forskningen går bra men slutenvårdsplatser för cancersjuka har drastiskt dragits ner. Som att han borrat flera hål i skutan sen hoppat vidare till nästa skepp.

 8. inkan88 said, on maj 11, 2012 at 19:26

  Grattis Sara och Heja Freya.
  Ha en underbar helg !
  Tazz&Kram


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: