George med Liemannen bakom axeln

Q-Park ett inkompetent företag och urkass upphandling utav SUS Lund

Posted in survivaL by georgeschottl on februari 20, 2012

Företag som beter sig som kriminella eller som bedragare stör mig, speciellt om de påverkar mig direkt eller indirekt.
Blir jag påverkad är det säkert så att även andra patienter blir påverkade utav bluff-företag som Q-Park.

Jag har alltså parkeringstillstånd för rörelsehindrade och jag försöker verkligen följa regelverket som gäller. Själva regelverket för ett sådant tillstånd är verkligen gynnsamt för den handikappade och en oerhörd hjälp för personer med svåra mobilitetsproblem.
Jag känner mig mer mobil, mer trygg och mer aktiv sedan jag fick mitt handikapp-tillstånd.
Men sedan kommer sådan företag som Q-Park som struntar fullständigt i kund-service förutom där de kan tjäna pengar i form utav böter eller debiteringar.
Detta är enligt min syn ett företag som tjänar pengar på de svaga och det är omöjligt att komma till rätta med ett sådant beteende.

Som exempel försökte jag ringa deras kundtjänst idag,…..vilket var ett äventyr i sig självt!
När jag hamnade i menyn och skulle välja alternativ för min fråga hamnade jag vid första stoppet…
Det finns INGET alternativ när man har frågor om vilka parkeringsregler som gäller, och i och med att Q-Park skriver sina egna regler är alltså vi som skall konsumera Q-Parks tjänster utelämnade till ….just det, ingen information alls!
Inte heller på hemsidan finns svaren på frågorna som jag ville ställa.

Jag tänkte i mitt stilla sinne att jag väljer ett alternativ på Q-parks kundtjänst som de garanterat svarar på, nämligen ”köpa parkeringstillstånd”.
Direkt svarade en hoppfull säljare och när jag väl fått mitt ärende förklarat så kopplade säljaren mig till den som skall kunna svara på frågor om parkeringstillstånd för rörelsehindrade.

Här blev det total risk för härdsmälta för mig, det svarar en tjej som skrattar och fnissar i luren och säger att hon inte hör mig…problemet är att jag sitter själv i ett helt tyst sjukhusrum och jag hör massa röster och musik från det andra samtalet, alltså det från tjejen på Q-park. Hon ber mig höja rösten för att hon anser ” hon hör mig så dåligt och att jag har massa ljud som stör”…
Stilla tänker räkna baklänges från 10 till 1 för detta var ju en direkt flagrant lögn i mitt öra, och för övrigt kan jag inte höja min egen röst med tanke på att jag är inlagd just för andningsproblem och att jag börjar hosta när jag pratar för högt…

När jag försöker förklara att jag sitter i ett tyst rum och att jag har lungcancer  och att jag INTE kan höja rösten så märker jag att hon hajar till när jag nämner cancer och sedan sker det som jag nästan kunde räkna med…hon lägger på luren!

Ett seriöst företag som anlitas utav stat och kommun skall INTE ha en sådan kundtjänst!

Säljaren som hade svarat tidigare hade även varit oerhört trevlig i luren så jag ringde tillbaka till samma  nummer och gjorde samma val och hade tur, samma trevliga tjej svarade igen.
Jag förklarade trött att det tidigare kopplade samtalet hade blivit avslutat med att personen hade lagt på luren i örat på mig för att hon inte hörde…..
Någon på ert företag, åtminstone någon kunde väl ha svar på frågorna undrade jag utmattat och lite frustrerat?
Jodå, lovade säljartjejen och började koppla runt mig….utan att lyckas hitta en enda person som kunde svara!
Till slut så löste denna tjej hela problemet med att direkt ringa de patrullerande parkeringsvakterna på SUS och förklara att: det kommer en kille som skall ha permission idag, han har problem att röra sig i kylan för hans andning lägger av efter några sekunder, kan han stå på området ”parkering förbjuden” som han har rätt till i i hela långa Sverige och med hans parkeringstillstånd men som Q-Park inte godkänner på de områden som Q-park sköter”

P-vakterna lovade att det var OK för mig enbart idag att ställa mig på den före detta platsen som innan var till för på och avstigning men som nu är parkering förbjuden för alla trafikanter även för handikappade (när Q-park tog över så blev det automatiskt parkering förbjuden även för handikappade)

Varför får Q-park ha egna regler när de bara får mandatet att sköta parkeringshanteringen  på SUS, kan man då omedelbart bortse från gällande regler som gäller i hela landet?
Jag har all respekt för att företag skall tjäna pengar på sin verksamhet men ibland verkar det gå över gränsen för hur girig man får vara, även Q-park är en del utav samhället och har inte rätten att bortse från alla sina skyldigheter.
Speciellt idag när vi reda på att många parkeringsföretag utnyttjar sin makt och fifflar med sina kamerabilder bara för att tjäna lite extra.
Seriösa företag måste ta sina upphandlade uppdrag på allvar!

Och hur kan ett jätteföretag som Q-Park ha en sådan urusel kundtjänst som inte ens klarar av de mest grundläggande tjänsterna.
SUS Lund, när upphandling sker av sådana tjänster, se då till att med jämna mellanrum gå igenom leverantörens förmåga att vara seriös och att leverantören tar på sig ansvaret att även sköta de punkter som de INTE tjänar pengar på.
Här har tydligt något gått snett!

George

Annonser

9 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. blogtweeter1 said, on februari 20, 2012 at 22:21

  Skamligt värre, dessa bolag borde förbjudas!
  Ett bra sätt att kolla om ett företag är seriöst, är att kolla deras kundtjänst….
  Tyvärr drar de sig inte för att göra vadsomhelst för att tjäna pengar,
  och det måste till en kraftsamling för att få bort dem från gatorna!

 2. Gunilla Benjaminsson said, on februari 20, 2012 at 23:37

  När jag läser detta tänker jag att Sydsvenskan bör skriva om eländet!har du någon kontakt där eller är det ok med dig att ringa och hänvisa till ditt inlägg?Detta MÅSTE ju uppmärksammas! Önskar dig en snar bättring trots allt!Vänligen Gunilla

 3. En nadra eva said, on februari 21, 2012 at 00:28

  Var på ett möte anordnat av kommunal på USiL. Där påstod Anders Åkesson att det var en bra försäljning när vi anställda undrade hur Region Skåne kunde sälja en av de få inkomstbringande verksamheter de har.
  Han påstod att det blivit bättre framförallt för personalen för att de lättare fick P-platser nu. Att man höjt dygnsparkeringsavgiften från 50 till 100 kr är alltså tydligen bra. Att när det är problem med automaterna så kommer man inte fram för att få hjälp – instängd i P-huset, Att det i stort sett varje em när man vill köra från P-huset är kö i snurran ned till bommen just för att det funkar så himla dåligt.
  Men Anders Åkesson Miljöpartiet måste ju försvara varje beslut femklövern tar eftersom han egentligen är det femte hjulet under vagnen i samlingen och själv valt den positionen.

 4. max ( MaMo) said, on februari 21, 2012 at 05:25

  Kan inte kommentera detta, enbart för jag hålla 100% med dig !!
  Krya på dig..

 5. tiptip said, on februari 21, 2012 at 09:41

  Jo men det är väl den här typen av upphandlingar som landstingsbyråkraterna ägnar sina dagar åt. Stycka upp sjukvården i divisioner och sus och dus och lus och mus och sedan skicka fakturor mellan sig. nu har väl mikrohjärnan som slog ihop sus och dus och pus gått sin väg med tjock pension och lämnat två sönderslagna sjukhus efter sig. Han gjorde ju samma trick med Huddinge sjukhus och Karolinska. så se upp han kan vara på väg till något annat landsting.

  • Ewa Larsson said, on februari 21, 2012 at 11:53

   Skulle vara kul att veta vem sus dus och pus är.Det är därför Boden blev Sunderby sjukhus,SUS osv.Skriv gärna vem det är.

 6. Ewa Larsson said, on februari 21, 2012 at 11:59

  det här verkar inte klokt att det får gå till så här.Jag önskar först att du ska bli frisk och sen tar tag i både Q-park och SUS det får väl inte behandla folk så här.Då behöver ingen ha handikapptillstånd det finns en orsak till att de som har det, har det.Jag blir så less på allt sånt här som nu att vissa delar av UAS ska säljas ut till det privata.Läkarna som nu sköter den verksamheten ska fylla i rapporter av av som kan säljas ut.Ska våra specialister sen stå arbetslösa eller hur är det tänkt.Inte tänkt alls skulle jag säga.Vi ska vara rädda om våra universitetssjukhus.

 7. Olof Palme said, on maj 8, 2012 at 21:28

  Kul att så många personer köper din historia, skulle vara kul om någon kunde presentera fakta på att dessa uppgifter stämmer. Besvikna/missnöjda ”kunder” som inte får igenom sin sak skall alltid baktala det företag som det gäller, finns hur många exempel som helst.

  Beklagar din sjukdom men att ge sig på företag utan några som helst fakta är bara fegt.

  • georgeschottl said, on maj 9, 2012 at 13:18

   Få se här…
   Det här är ju intressant!
   Jag blir alltså anklagad av någon som har en anonym adress och som har ett Alias utav formen Olof Palme, en av världens bästa demagoger när han var i livet. Så att anklaga mig för att vara feg är nog höjden utav avsaknad utav självinsikt!

   Sedan gällande själva fakta utav vad som hände är att JAG VAR DÄR!!!!!
   Det är MIN dag jag beskriver, inte något jag hittar på din dumme faen!
   Hur ända in i helvete tror du att jag kan hitta på något som detta?!!
   Jag skulle hem efter en rejäl andningspåverkad lunginflammation och kunde inte få svar utav Q-park som skall hjälpa en samhällsinstitution som faktiskt sjukhuset är! Samtalet finns registrerat på inspelat band hos Q-park eftersom Q-park varit i kontakt med mig!
   Mina samtalslistor från min mobiltelefon visar datum och tid när jag ringt samtalet…förlåt samtalen till Q-park!
   Vakna upp i den värld jag lever din klant så skall du inse att här ljugs det inte, här är det sanningen som eldar mig!

   George
   (jag har väldigt svårt för oartiga människor som bara slänger ut sig ogenomtänkta, ologiska och hånfulla kommentarer! Jösses vad sådant här retar mig!)
   Märkte du att jag skrev under med mitt namn…Jag står nämligen personligen för det jag skriver, till skillnad från dig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: