George med Liemannen bakom axeln

Sydsvenskan har inte alla fakta om SUS, det är ÄNNU värre

Posted in survivaL by georgeschottl on december 6, 2011

Idag skrivs det om något jag har väntat på länge att det skall nå media, nämligen att SUS skall tvingas att genomgå ett massivt besparingsprogram där ca 500 tjänster skall bort och 450 miljoner kronor skall sparas in.
Tyvärr är den bistra sanningen ännu värre, den samlade summan som SUS skall spara in är närmare 800 miljoner kronor.
I och med min blogg är det en hel del läkare / vårdpersonal / anställda på SUS som hör av sig med information om händelser och beslut som kommer att hota patientsäkerheten.
I ca tre veckor har jag väntat på att denna nyheten skall nå media och nu då då den når oss är till min häpnad inte hela besparingssumman beskriven……
Besparingen på 450 miljoner kronor tvingas fram utav våra politiker  inom region Skåne, desamma politiker som ej godkänt de ökade behov inför budgetarbetet under föregående år.

De personer som försökt förklara för våra budgetskapande politiker att våra invånare blir äldre, lever längre och får mer cancersjukdomar samt att mediciner faktiskt blir dyrare genom inflation och utveckling har bara fått ett kallt nej när budget för SUS skulle godkännas. Istället för att godkänna en dyrare budget som är i klar paritet med verkligheten godkänns en lägre budget som kommer att kräva massiva sparprogram något år senare….
Det verkar inte vara politiskt gångbart att vård faktiskt blir dyrare för att vi skåningar lever längre……

I alla fall, Sydsvenskan verkar inte ha fått all information om vad som gäller med besparingar på SUS.

De gamla självklara budgetövertrampen på  400 miljoner skall sparas in SAMTIDIGT med dessa nya sparkrav på 450 miljoner.
Alltså hamnar vi någonstans på i runda slängar 850 miljoner kronor i besparingar.
Att överhuvudtaget försöka lura i oss Skånska Medborgare att en sådan besparing som kapar i grund och botten alla nyanställda tjänster , alla nya läkarkandidater från att kunna arbeta här i Skåne.

Detta kommer att sluta med en katastrof för unga såsom gamla, att 500 tjänster försvinner är en klar faktor, men tänk nu efter, kommer det att nyanställas när folk går i pension eller slutar utav andra skäl….nej är ett givet svar.

Det betyder att vi kommer få en gäng gamla gubbar och tanter som arbetar som läkare på SUS, men den nya unga generationen som skall lära sig utav dessa äldre specialister kommer ej att existera.
Kunskapsöverlämningen till den nya generationen kommer att vara noll, denna ytterst viktiga grupp av människor för att möta och kunna motsvara den bästa vården i världen utraderas genom detta besparingsbeslut utav våra älskade Politiker…..

Det krävs att skatterna ökar med ca 30 öre för att hålla budgeten i balans inom vården……..det finns andra viktigare områden Region Skåne kan spara in dessa miljoner på, men att skjuta ett massivt hål i SUS kunskapsmassa är extremt farligt för vårdens kvalitet i södra Sverige.

George

Annonser

81 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. En nadra eva said, on december 6, 2011 at 21:11

  Tack för att du skriver – George.
  Samtidigt med detta sparkrav från politikerna i Region Skåne, har de skrivit att målsättningen är att bli bland de bästa sjukhusen internationellt till 2020 !!! Hur ska det gå till när vi alltså inte lär upp de läkare och inte anställer de läkare (och andra kategorier) som är framtiden?
  I dokumentet budget för 2012 och verksamhetsplan 2013-2014 är huvudrubriken ”Livskvalitet i världsklass”
  !!!!
  En liten bit in i dokumentet står sedan
  ”Vi måste skapa miljöer där människor har möjlighet att komma till sin rätt, kan känna glädje
  och vill arbeta. Förändringsarbetet blir bara framgångsrikt om det sker i respektfull dialog
  med medarbetarna, som varje dag utför ett strålande arbete.”
  Hur länge orkar vi utföra att strålande arbete? Att påstå att vi gör det underlättar inte. Vår kraft har redan börjat ta slut.
  Det känns helt enkelt som ett hån med tanke våra förutsättningar, som du George har beskrivit här.
  Eva

 2. Bibbi said, on december 7, 2011 at 00:40

  Det är tyvärr likadant i Västra Götaland också. Bara på Sahlgrenska blir det katasatrof. Inga vikarier, som jobbat där länge. Avdelningar får stängas o.s.v. Vart tar pengarna vägen? Blir så frustrerad när jag läser om alla nya idrottsanläggningar som byggs (och fler behövs tydligen i Göteborg). Vet att det är olika budgetar, men för mig går det inte ihop att det finns massor av miljoner till en sak men inte till sjukvård.

 3. tiptip said, on december 7, 2011 at 08:26

  Bus och sus och mus och allt vad det som förut hette enkla saker som Lunds lasarett har ju fått en hel dröse med lex maria anmälningar. De senaste med ungefär samma innehåll. Patienter lämnas utan någon koll och dör i blodförgiftning. Verkar inte riktigt läge för att dra ner på personalen. Skär på byråkraterna. De slog väl ihop Malmö och Lund för att SPARA pengar på överbyggnaden men jag gissar att alla parasiter sitter kvar. Men hälften ska väl bort. Är det hopslaget behövs det väl inte dubbla byråkratuppsättningar men jag gissar att de som vanligt har förökat sig med delning.
  Skippa planerna på storregion. Det är byråkraternas våta dröm.
  Börja samarbeta mer med Danmark
  Bygg ett nytt sjukhus i Lund där forskningen finns eller bygg ut men det ska ligga i Lund
  Placera sjuksköterskor och undersköterskor mitt bland patienterna och inte på en undangömd exp.

 4. Ewa Larsson said, on december 7, 2011 at 09:00

  Det sparas på oss sjuka.De rikare blir rikare och de fattigare blir väldigt fattig

 5. Marie said, on december 7, 2011 at 09:18

  Jag blir riktigt rädd! Tack för att du informerar och förtydligar..jag läste precis artikeln.
  Tänk vad hemskt för den stressade personal som ska ta hand om oss cancerpatienter (ja och alla andra)…jag
  tycker det är så stressigt redan nu på de avdelningar jag har varit på i Lund och personalen sliter.
  Jag har fått vänta oändliga timmar på behandling, men så länge jag till slut får behandling blir jag glad.

  Önskar dig och familjen en underbar jul med mycket lycka och kärlek! Inte svårt med de fina tjejerna du har…:)

  Stor kram Marie

 6. Fredrik Lundkvist said, on december 7, 2011 at 20:57

  Kanske dags att sälja Sus till något riskkapitalbolag? Det är ju så vården utvecklas numera!

 7. Mrs G said, on december 8, 2011 at 11:39

  Dagens goda lilla gärning, för dagen och för framtiden
  http://wp.me/p1uIV8-22k

  Kram Mrs G

 8. syster said, on december 8, 2011 at 20:39

  Bra skrivet!

  Samma sak sker tyvärr i Göteborg med( och säkert resten av landet) Cancervården i göteborg drabbas hårt, en hel avdelning försvinner på sahlgrenska, tydligen enligt politikerna skall cancer minska med 20% i göteborg nästa år, fantastiskt va?
  Vi som jobbar är så klart uppgivna och ledsna över kamrater som försvinner, men oron är störst för patienterna, skall döende i cancer tvingas sitta på akuten i timtal i väntan på plats, vilka skall inte få vård?

 9. P said, on december 11, 2011 at 14:12

  Jag följer frekvent din blogg George och jag blir så pissigt förbannad när man ska spara in på sjukvården. Jag jobbar själv på barnsjukhuset i Göteborg och här ska också sparas in,särskilt cancersjukvården och akutsjukvården drabbas hårt. Men även massa andra avdelningar. Folk blir inte mindre sjuka för att vi sparar in på sjukvården.Tvärtom! Längre väntetider o stressat omhändertagande medför att folk går längre med sina krämpor som blir värre o värre o i slutändan kostar mer än om man skulle tagit hand om alla från början i tid. Hur ska vi få de trögfattade politikerna att förstå detta självklara faktum?

 10. Jens said, on december 14, 2011 at 10:07

  Du har rätt. Dessutom finns chefer på mellannivå som på ett effektivt sätt ser till att nyfärdiga specialister inte vill stanna kvar i Region Skåne och det handlar inte om ekonomisk ersättning. Det borde tas med i utvärderingen av en chef och vid diskussion om förlängning av dennes tjänst. Att en klinik står för en mångårig ST-läkarutbildning och sedan inte har nytta av den färdiga specialisten är kostsamt och på sikt katastrofalt. Man kan fråga sig varför detta får ske.

 11. Åsa said, on december 15, 2011 at 20:36

  Vad säger vi då om regiondirektörens avgångsvederlag på 3,5 mille i förhållande till sparkraven? Hur många sjuksköterskor kan avlönas under ett år för denna summa tro?

 12. helen edberg said, on december 18, 2011 at 22:59

  Hej…

  Jag vill bara önska dej,din fru,och eran gulliga, lilla flicka,en ,underbar jul.Och ett godt nytt år,med allt vad ni allihopa behöver!
  Kram till er! :))

 13. Nilla said, on december 20, 2011 at 16:21

  Tack för att du upplyser oss om vården. Sjukvård är det allra viktigaste vi har och bör prioriteras över allt annat! Det hoppas jag Malmö kommun inser.

  En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År till hela familjen. Vilken underbart söt dotter du har! Hoppas allt är bra med dig – har saknat uppdateringar!

 14. sabines71abine said, on december 23, 2011 at 15:50

  God Jul på er hela familjen!
  Det var många veckor sedan jag var här inne och kollade, men har nu läst så ögonen glöder.
  Tänk vad tiden går, lilla Freya redan är 1år.
  Ha en underbar jul så kanske vi ses!
  Hälsningar Sabine på Coop Nära i S.sandby

 15. Ingrid said, on december 23, 2011 at 21:51

  Vill härmed önska dig en ”Fridfull Julhelg”med
  dina nära o kära.
  Julkram:Ingrid.

 16. Linda said, on december 24, 2011 at 10:23

  God Jul till dig George och såklart även till din lilla familj!

  Kram Linda

 17. Ewa Larsson said, on december 27, 2011 at 17:13

  Jag önskar er en god fortsättning på helgerna.Men det känns lite oroligt att du inte skrivit på så länge hoppas allt är bar och att det är tidsbrist.Kram till er alla.

 18. undrande said, on december 27, 2011 at 19:37

  jag blir också orolig och hoppas att allt är bra!!
  god fortsättning önskar jag också 🙂

 19. Gitte said, on december 29, 2011 at 07:16

  Gott slut på det gamla och gott nytt önskar jag hela familjen.
  Stor nyårskram.

 20. maria Harrysson said, on december 29, 2011 at 07:41

  God Fortsättning och Gott Nytt år!

 21. Solbritt Olin said, on december 29, 2011 at 17:48

  Hoppas allt är bra med er!
  Man blir lite orolig när du inte skrivit på länge.
  Önskar er ett gott nytt år!

 22. Bitty said, on december 29, 2011 at 21:11

  Gott slut, och ett ännu bättre 2012, det är väl svårt att överträffa, med eran guldklimp. Men jag lovar allt som har varit underbart med barn, det blir bara bättre! Kram till er alla/ Bitty

 23. Margareta said, on december 29, 2011 at 21:21

  Gott Nytt År…Hoppas det blir ett bra år för er och er lilla guldklimp
  Hoppas också på någon ny liten kommentar från dig
  /Maggan

 24. Nonna said, on december 30, 2011 at 16:30

  Gott Nytt År til dig och din lilla familj! Håller alla tummar för att 2012 blir ett kanonår! Kramar Nonna i Enköping

 25. Ingrid said, on december 30, 2011 at 17:41

  GOTT NYTT ÅR!!!!!
  Mvh:Ingrid

 26. Majsan said, on december 30, 2011 at 18:33

  Hur har du det? Längtar efter ett inläägg…men Gott Nytt År så länge!!!!

 27. marit said, on december 30, 2011 at 19:52

  Jag hoppas att din ”tystnad” beror på att du har valt att lägga din tid på andra saker ett tag. Vill önska dig och din familj ett Gott Nytt År.

 28. Ossie said, on december 30, 2011 at 20:13

  Ett riktigt gott nytt år hoppas jag på för dej och din lilla flock!
  En stor kram från Åsa ❤

 29. Erik said, on december 30, 2011 at 20:42

  Gott Nytt År George med familj!

  Bästa hälsningar,
  Erik

 30. Lisbeth said, on december 31, 2011 at 08:30

  Gott Nytt År!
  Hoppas 2012 året som vänder
  Kram
  Lisbeth

 31. Lilian said, on januari 1, 2012 at 14:15

  Önskar alla ett RIKTIGT GOTT ÅR ! Kramar till alla /Lilian

 32. annika said, on januari 1, 2012 at 14:53

  Gott Nytt År!! Annika

  • helena karlsson said, on januari 3, 2012 at 00:33

   jag vill att george skriver nya inlägg, Du behövs för oss vi ser vad du göe och då kan ci ge oss sjuka hopp.älskar dig

 33. Ewe said, on januari 1, 2012 at 21:58

  Gott nytt år George! Kramar!

 34. Maria said, on januari 1, 2012 at 22:27

  Bästaste George! Hoppas allt är bra och att din tystnad bara beror på din egenvalda paus!! Saknar dina inlägg!! Gott Nytt År till dig o familjen!!

 35. helena karlsson said, on januari 2, 2012 at 01:19

  hör av dig är orolig

 36. helena karlsson said, on januari 2, 2012 at 01:23

  Hej, jag undrar hur du har det nu. Jag har bliviy orolig att det händer något tråkigt, AAnnaes brukar du skriva mer. Hoppas på ett bra svar.
  Kramar i massor från mig och en puss helena karlsson

 37. ingamaj said, on januari 2, 2012 at 08:20

  God fortsättning,saknar dina inlägg hoppas att du bara har tidsbrist o att allt är bra med din lilla familj!!!!1

 38. Elisabeth said, on januari 2, 2012 at 10:53

  Precis som många andra så undrar vi hur du mår? Du visar ingen status direkt i de sista inläggen?
  KRAMEN
  Elisabeth

 39. Mariaå said, on januari 2, 2012 at 19:29

  God fortsättning! Hoppas att du har haft en avkopplande och mysig helg med nära och kära! Ser fram emot nya inlägg här på bloggen.

 40. Gith E said, on januari 3, 2012 at 18:43

  Önskar en god fortsättning till dig och givetvis hela din härliga familj

  Hoppas verkligen allt är bra. Blir lite orolig när inga uppdateringar visats..

  Stor värmande kram

  Gith, Helsingborg

 41. Benita Lönnqvist said, on januari 3, 2012 at 19:37

  Gott Nytt År George! Var är du? Saknar dina inlägg. Hoppas allt väl.
  Kram från Finland!

 42. lina said, on januari 5, 2012 at 16:20

  Hur mår du? Vi är alla oroliga!!!!!!!!!

 43. undrande said, on januari 5, 2012 at 21:28

  jag hoppas det är en lååång och välbehövlig paus du har där du njuter av dina nära men jag kan inte låta bli att bli lite orolig.. längtar efter dina inlägg och önskar god fortsättning på det nya året 🙂

 44. Elisabeth said, on januari 7, 2012 at 09:36

  Uppdatera hur du mår. Vi undrar!
  Jag läser din blogg för att läsa om dig.
  KRAMEN

 45. J said, on januari 7, 2012 at 17:51

  Jag är tyvärr en av dem som gått ifrån osäkra anställningsförhållanden, besparingsåtgärder som ständigt hotar patientsäkerheten och urkass lön på SUS. Smitit över till primärvården och är nöjd med mitt val för till tyvende och sist så MÅSTE man tänka på sig själv, man måste ORKA. Man orkar inte på SUS.

  God fortsättning på det nya året till George med familj!

  /J

 46. annika said, on januari 7, 2012 at 19:48

  Hoppas verkligen att allt är bra med dig George! Hoppas du snart skriver en rad igen! kram Annika

 47. KERSTIN jOHANSSON said, on januari 7, 2012 at 20:39

  Hej George, tittar in här varje dag för att se om du uppdaterat. Länge sen sist du skrev något! Undrar hur det är med dig o familjen. Hoppas allt är väl, du kan väll skriva något så vi vet hur du har det. Kram Kerstin.

 48. yvonne said, on januari 8, 2012 at 10:40

  God fortsättning George! Och sa tycker jag att folk kan respektera att George är tyst just nu och inte vill/har tid/ork/lust osv osv att skriva i bloggen. Han skrev ju i ett inlägg att han ville ta en paus.
  Kram

  • Benita Lönnqvist said, on januari 8, 2012 at 17:49

   ja, märkte nog inlägget, men George har ju skrivit ett inlägg efter det, så man trodde det var ”slut på pausen”:)

 49. tina said, on januari 8, 2012 at 11:07

  ….jag är övertygad om att ”folk” respekterar Georges tystnad….det handlar ju om att vi alla bryr oss annars skulle vi inte vara här inne på bloggen eller hur…….att få följa någon så här nära ser jag som ett stort privilegium…och jag tycker det är så roligt o intressant

  ett Gott Nytt År till er alla på bloggen, Tina

 50. Anita T said, on januari 8, 2012 at 13:41

  Lite sent men ändå en stor önskan om att Du och din familj har fått en bra start på det nya året! Har varit lite orolig över tystnaden från dej men såg ditt inlägg från den 5 dec där du talade om att du tänkte pausa lite.
  Rätt tänkt tycker jag. Nu är jag lugn igen och ser fram emot lite Freyabilder och att få höra om hennes framsteg i promenaderna som jag kan misstänka blivit ganska snabba. Kram Anita T

 51. Ewa Larsson said, on januari 8, 2012 at 20:55

  Jag med många saknar Georges blogg,det handlar inte om att vi inte har respekt det har vi.Det kan aldrig vara fel att sakna en människas handling.För mig betyder saknaden jag och många att vi tycker om Georges och hans blogg och hans familj.Att vi blir oroliga när det inte kommer någon kommentar om läget är för mig naturligt med någon vi tycker om.Kram till dig och familjen.

 52. Kerstin said, on januari 9, 2012 at 15:35

  Längar efter ett nytt inlägg om dig och din familj!

  Kramar

  Kerstin

 53. Maggan said, on januari 9, 2012 at 16:07

  Håller med Ewa Larsson. Om någon bekant till George är inne på bloggen så kan ni väl länma ett meddelande att allt är OK, att han bara tar en paus från bloggandet, så slipper många oroa sig och tro att han inte mår bra
  Kram/Maggan

 54. Benita Lönnqvist said, on januari 10, 2012 at 11:08

  Samma här. Kan inte någon som vet hur George mår skriva en rad. Man går in här och får en klump i magen varje gång och tänker att tänk om George inte mår bra.:(

 55. inger forsblom said, on januari 10, 2012 at 14:43

  Hej hela familjen Schottl!

  Hoppas ni haft sköna, fina helger. Det är lite oroligt när sidan inte uppdaterats sen början av december förra året.
  Snälla, snälla, snälla, skriv att allt är bra.

  Kramar från
  Inger

 56. jenny said, on januari 10, 2012 at 15:14

  kan de månne varit din bil jag såg på ikea idag? Hoppas att du mår bra. det är tomt utan dina inlägg här inne, man blir ju nästan orolig

 57. Benita Lönnqvist said, on januari 13, 2012 at 12:36

  Vad gör jag för fel? Stått länge att din kommentar inväntar granskning och nu är den bara borta??
  Jag hade väl inte skrivit något stötande heller..väl??

 58. Linda D said, on januari 14, 2012 at 14:19

  Tankar till dig och din familj! /Linda

 59. Elisabeth said, on januari 14, 2012 at 15:54

  Precis som ovanstående skriver…. Kan någon meddela att George mår bra och det vore bra för alla läsare att det står som sista inlägg.”Jag tar en paus”.
  Kram till dig George om du läser detta.
  Elisabeth

 60. Ewa Larsson said, on januari 14, 2012 at 20:44

  Snälla skriv en rad så slipper vi oroa oss. Jag går in varje dag och hoppas nu står det nått nytt men inget nytt.Vi är många som längtar efter en rad.Hoppas att det är bra med dig iaf.Kram till er alla.

 61. Hanna said, on januari 15, 2012 at 09:15

  Hoppas att vi bara får höra att du är okej snart, är faktiskt riktigt orolig.

  Kram

 62. Ewa Larsson said, on januari 16, 2012 at 09:58

  Har pratat med George idag det har varit mycket för honom under jul.Efter fredag ska ha ta itu med blogg och så vidare om han hinner.Freya tar mycket tid och hon har inte kommit in på dagis än så det är mycket passande på henne.Snart ska Freya på dagis och då kanske det blir lite lugnare,George hälsar till alla att det nu är ok och att han tackar för alls stora engagemang,
  Jag blev så glad och fråga om jag skulle berätta för er alla och det skulle jag.

  • Maria Hård af Segerstad said, on januari 18, 2012 at 19:46

   Tack Ewa!

   Kram
   Miz

 63. Jane said, on januari 16, 2012 at 12:01

  Tack Ewa för den uppdateringen 🙂 Skönt att höra att han snart är tillbaka o bloggar igen! Saknar ju det 😉

 64. undrande said, on januari 16, 2012 at 14:10

  whohoooo.. :-)))

 65. Maggan said, on januari 16, 2012 at 15:28

  Tack Ewa snällt av dig att informera här på bloggen. Då vet vi hur det är, skönt
  /Maggis

 66. Gitte said, on januari 17, 2012 at 06:28

  Varmt tack Ewa oron har legat som en liten ilsken orm och gnagt.Nu är ormen borta och allt känns så bra.Kram Georg och hela familjen.

 67. Maria Hård af Segerstad said, on januari 18, 2012 at 19:44

  Tack gode gode gud för det – ser fram emot att läsa dina härliga inlägg igen – snart!!

  🙂

  Stor kram!
  Miz

 68. Siv said, on januari 21, 2012 at 16:46

  Tack E

  Nu hoppas jag bara att George själv till slut får ordning på allt runt om sig så att vi får fortsätta att följa ditt och din familjs liv. Jag saknar din bitska tunga och dig George.

  Siv

 69. maja said, on januari 22, 2012 at 15:14

  Låt mannen skriva när han har tid, ork och lust. Ni får väl lugna ner er. Fattar att ni bryr er, men herregud vilken press på att hålla er uppdaterade.

 70. yvonne said, on januari 22, 2012 at 20:48

  ja maja, haller verkligen med dig! vilket jäkla tjat och vilken press pa att Georg ska uppdatera folk! försökte uttrycka detsamma för nagra veckor sedan…

 71. Gumman said, on januari 23, 2012 at 12:04

  Tja jag vet inte om det är tjat, det kan ju också vara så att de som läser bloggen regelbundet har varit oroliga och tänkt på att George kanske inte mår bra, sen kanske George själv också skulle bli ledsen om ingen brydde sej om honom eller……..?????

 72. Lisbeth said, on januari 23, 2012 at 21:17

  Såg di på TV 4, du lilla nallebjörn!
  Visa att du mår OK
  Kram
  Lisbeth

 73. annika said, on januari 24, 2012 at 11:51

  Hur kan man tycka att det är tjat när människor visar att dom bryr sig? Tråkigt. Jag hoppas iallafall att allt är bra med dig George och väntar på dina inlägg som jag följt länge. Kram Annika

 74. Benita Lönnqvist said, on januari 24, 2012 at 19:12

  Jag tycker inte heller det är tjat, för man går in här dagligen och tittar och undrar. Skulle vara kiva om här skulle finnas en rad ”att jag mår bra..skriver senare” tex. Hoppas George mår bra efter omständigheterna och vi inte behöver vänta länge till förrän här finns några efterlängtade rader.

 75. Pär said, on januari 25, 2012 at 21:00

  Jag får instämma i de oroliga rösterna här, det var länge sedan nu. Hoppas inget har hänt`!?

 76. Rolf Jäger said, on januari 26, 2012 at 09:28

  Nu har George Liemannen visat lite livstecken på Facebook. Tills motsatsen är bevisad kan vi tolka det som att den här bloggen är nedlagd.

 77. Carina said, on januari 28, 2012 at 20:14

  Här kommer en varm kram till dig George och din familj…Kramkram Carina

 78. Jessica said, on februari 2, 2012 at 19:37

  Hej George! I många månader har du och ditt mod/hopp hållit mig uppe de dagar då mitt liv varit tungt. Miste min mamma i bröstcancer, 51år gammal, i november och sedan dess är livet onekligen väldigt annorlunda. Jag har sett att du inte uppdaterat din blogg på länge och är givetvis orolig över att det skulle ha hänt dig något. Hoppas du snart är igång igen! 🙂
  Mvh J


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: