George med Liemannen bakom axeln

Vem tar konsekvenserna för misslyckad sammanslagning av SUS Malmö/Lund

Posted in survivaL by georgeschottl on juli 26, 2011

Otroliga besparingskrav är lagda på SUS Lund, sparkrav som kommer att mätas i människoliv eftersom man i sin spariver kommer att utöka ”sommarbemanningen” med två veckor in i högsäsongen.

Orsaken till att man driver igenom ett sparbeting på SUS Lund är de skenande kostnaderna för sammanslagningen utav SUS Malmö och SUS Lund som skulle ge besparingar på grund utav synergieffekter.
Tyvärr är sammanslagningen så uselt skött att man inte klarat av att ens budgetera för dessa ökade kostnader som uppstår initialt.
Denna lättsinniga syn på hur budgetarbete skall skötas inom Regions Skåne drabbar oss patienter hårt, men politikerna uppbär sin lön trots sin dåliga beslut!
Resultatet är att patienter som skulle varit på återbesök för sin cancer eller kontroll för sin hjärt/kärlsjukdom inte får rätt behandling i tid, på grund utav sparivern.  En kostnad som som är väl berättigad för både patient och för vården.
Låt oss säga en rimlig kostnad på ca 5 000:- per patient
Vad som händer nu är att patienten kraschar och hamnar akut sjuk på akutmottagningen (som redan går på knä) och för behandling samt sjukhusinläggning till en kostnad som är mångfaldigt större.
Med en kostnad på närmare 25 000:-….

Det här är så korkat att jag nästan har lust att engagera mig i politiken, speciellt när politiker inte ens klarar av att ta frågor och beslut personligen utan de har en Nickedocka att skicka fram som Sören Olofsson för att ta konflikter och korkade beslut från idé till verklighet, han har ju betalt för att göra det jobbet….för 175 000 kr i månaden.

Det skär i mig av oro hur det kommer att gå för sammanslagningen utav de båda sjukhusen!
Det skär i mig av oro när vi har två sjukhus som är väldigt olika och är bra, väldigt bra på olika områden.
Dessa två sjukhus olika, klart separerade kompetensområden har varit bra för oss patienter i region skåne.
Men nu, nu slaktas kompetensen och trivseln på arbetsplatserna på grund utav att dessa duktiga vårdgivare inte kan ge adekvat vårdkvalitet på grund utav politikernas beslut!
Hur för man över konsekvenserna på politikerna som fattar dessa urusla beslut?
Hur kan man ge dessa politiker i Region Skåne vars beslut kostar människoliv och enorma summor pengar på grund utav fel beslut.
Hur kan dessa individer drabbas av konsekvenser när deras inkompetens kostar oss skattebetalare på tok för stora summor och kostar oss patienter vår säkerhet?

 

George

Annonser

11 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ingrid said, on juli 27, 2011 at 00:21

  Om du orkar: ge dig in i politiken för du har vettiga åsikter och erfarenheter av sjukvården! Det stämmer som du säger att många politiker är nickedockor som absolut inte vet hur verksamheten inom sjukvården ska skötas. De ser bara på kostnaden och ser till att de själva får en mycket bra lön.

  Du har så sunda åsikter och jag beundrar dig mycket för att du orkar engagera dig trots din sjukdom. Får gratulera dig till din fantastiskt söta dotter och fru. Mycket att kämpa för!

 2. Desiree said, on juli 27, 2011 at 01:04

  Uch ja. Kan inte mer än hålla med dig om detta dåliga beslut att bilda SUS.
  Jag personligen är inte drabbad som
  Patient men är dock en personal som ligger på spelplanen som en röd ”plopp” i Fia med knuff! Jag ser hur ni Patiener drabbas o blir galen över maktlösheten som Ssk att inte kunna utförs en trygg omvårdnad pga våra korkade politiker.
  Kram på dej!

 3. Birgitta said, on juli 27, 2011 at 01:59

  Ja, det är inte klokt.
  Micaela, som finns i din länklista till höger, har en fasansfull tid just nu. Skicka gärna en hälsning till henne.

 4. Lillith said, on juli 27, 2011 at 07:17

  Jaa gör det, du skulle klara det bättre än de som sitter där. En sak jag undrar över är varför får de sitta kvar, de som skor sig själva och missköter sitt jobb, man måste väl kunna bära ut dem, vi lever ju i en sk. demokrati,så varför inte slå sig ihop och bära ut de som inte sköter eller kan sitt jobb? Ha en bra dag, du är bäst

 5. Ulla said, on juli 27, 2011 at 11:19

  Det är inte klokt men inte blir man förvånad……nej. Cheferna får skyhöga löner för att agera ”nickedocka” och bara jamsa på.
  Om du orkar så ta kontakt med Göran Hägglund och hör regeringens åsikt, men de är väl nickerdockor de med för jag tror att det är detta de vill men fega att stå för. Det måste ju finnas pengar till de som redan har och vill ha mer.
  Ha en fortsatt bra dag.

 6. Ewa Larsson said, on juli 27, 2011 at 11:41

  Hej! hur går det för Ystad som många tycker är bra.Läste på Twitter att Socialstyrelsens chef. får nya möbler för 9000 kr uppgick till en halv miljon.Samtidigt har de inte tid med patientklagande så läkare som gör misstag får gå kvar för att de inte hinner med.DN igår vi behöver såna som du på med blåslampan bara.

 7. Johanna- En mamma på Limhamn said, on juli 27, 2011 at 15:13

  Jadu, min man jobbar på psykakut i Malmö o det som händer där når inte ens medierna.
  Man har med 1½ månads varsel beslutat sig för att ta bort ALLA vårdplatser från avdelningen, omplacera/sparka alla skötarna och nu endast ha två sjuksköterskor i tjänst dygnet runt. Dessa två personal ska på mottagningen snabbt besluta om personen som söker hjälp är sjuk eller inte och sen slösa mycket tid på att ringa runt till andra motvilliga psykavdelningar för att få patienter utplacerade där istället. Sjukt är bara förnamnet.
  Att cheferna dessutom tar semester allihopa samtidigt eftersom de tycker att situationen är så stressade gör ju inte personalen mindre arg. Jag är väldigt glad att jag ska börja ett nytt liv som student nu och slippa vara anställd på SUS där man som fotfolk inte är värd någonting.
  Region Skåne har väldigt lite att vara stolta över just nu.

 8. JSK said, on juli 29, 2011 at 20:29

  Ja, Region Skåne har sannerligen underliga prioriteringar när det gäller var man lägger sina pengar. Se bara på regiondirektören Sören Olofssons lön: http://www.dagensmedicin.se/dagenssjukskoterska/nyheter/2011/07/15/hogst-betalde-chefen-hojde/
  http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2011/07/15/hogst-betalde-chefen-hojde/index.xml
  http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2011/01/11/soren-olofsson-far-sitta-k/index.xml

  Vårdplatsbristen är skriande på de flesta ställen inom SUS. Men regionchefen ska minsann ändå ha högre lön än statsministern… http://www.dn.se/nyheter/politik/reinfeldt-far-hogre-lon

  Sjukt är vad det är!

  (Om inte annat kan man ju hålla tummarna för att skåningarna röstar på någon annan färg i nästa val, när det gäller sjukvården…)

 9. ALMA said, on juli 31, 2011 at 13:45

  Vill du veta hur det fungerar? Titta på NU-sjukvården, Uddevalla/Trollhättan (NÄL). En TOTAL katastrof!!!!!! Jag har inte cancer men en annan kroniskt sjukdom, MS, som löper amok med mig. Mina erfarenheter är allt annat än positiva… Äldste sonen, då 15 år, låg på en brits i korridoren i, på akuten NÄL, 9!!! timmar med mycket kraftig hjärnskakning, diabetes, och ett stort sår på foten som blödde kraftigt. Det enda som gjordes var att man torkade upp blodet som droppade på golvet. Ingen mat, inga blodprover och när han bad dem ringa oss föräldrar sa man att vi var på väg… Vi bor 30 min bilresa från NÄL… Som du förstår var vi helt ovetandes. Till sist lånade han en telefon från en annan korridorkompis och ringde själv. Min mamma låg inlagd på hjärtintensiven, man skulle ta prover, ultraljud etc. Men man hann inte. Hon skulle komma tillbaka veckan därpå. Nu har hon fått besked att det dröjer c:a 10 månader innan det görs något alls. Har en väninna som dog i cancer, hon led alldeles förskräckligt i 2 år, för man såg inte cancern… Sen var allt hopp ute. Det finns ett otal historier om denna fantastiska sjukvård som sägs vara en föregångare. Välkommen att höra av dig om du vill veta mer om de erfarenheter som finns i denna region.

 10. Berit said, on augusti 2, 2011 at 16:32

  Såg ett program om tunneln under Hallansåsen härom kvällen. Hela det ”projektet” måste ju betecknas som ett haveri från början till slut, både vad gäller mänskligt lidande, miljö och i ekonomiskt hänseende. Även om de lyckas bygga hela tunneln klart så går det inte att utnyttja den som det är tänkt eftersom spåren på bägge sidor om tunneln har för dålig kapacitet… Vems är ansvaret? Man beslutar att slå ihop två sjukhus för att vinna ekonomiskt. Det visar sig senare att det hela blev en riktigt dyr förlustaffär som dessutom kostade lidande och människoliv. Vem bär ansvaret?
  Vore det inte på sin plats att tillsätta haveriutredningar efter varje liknande vanvettsaffär där man i detalj går igenom händelseförlopp och kartlägger alla misstag som leder fram till katastrofen (många sådana sker ute i landet). Dels för att undvika samma misstag i framtiden genom att lära sig av gamla och dels för att kunna utkräva ett ansvar. Tror att många beslutsfattare skulle bli försiktiga med pengar och beslut om de visste att de riskerade att få stå till svars… Samtidigt är det ju av misstagen man lär sig (d.v.s. om man ”tar hand om dem” och gör en haveriutredning).

 11. martina said, on augusti 4, 2011 at 10:59

  Ja George, engagera dig politiskt! Du kommer få många bakom dig det är jag helt övertygad om. Du har väldigt bra åsikter. Har följt din blogg ett tag och tycker du är en enastående människa! Det är inte klokt hur politikerna håller på, det är likadant hos mig boende i Halmstad. Man blir tokig!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: