George med Liemannen bakom axeln

HSAN, ack vad du är saknad! (vad var det jag sade!!)

Posted in survivaL by georgeschottl on maj 12, 2011

Vi har alla sett på nyheterna om tjejen vars läkare missade cancerdiagnosen på vårdcentralen, TVÅ gånger!
Missen av läkarna har sällskap utav 4000 fall på socialstyrelsen!

Nu när HSANs arbetsuppgifter har tagits över utav socialstyrelsen bekräftas bara det jag sade tidigare, det har blivit en enorm säkerhetsmiss för oss patienter.

Här är en länk till min första varning utav flytten från HSAN till Socialstyrelsen:
https://georgeschottl.wordpress.com/2010/03/04/ni-kommer-att-ha-mindre-trygghet/
Vi kan väl säga att jag hatar att ha rätt!

Här är nästa länk, det är ett ganska långt inlägg så enklast är att hoppa över början och bara läsa den senaste delen i inlägget!
https://georgeschottl.wordpress.com/2009/09/12/nu-ber-jag-om-hjalp-hjalp-er-sjalva-och-andra/

Hela den här historien med Lina Baldenäs och hennes otur är tvåfaldig, en majoritet utav alla cancerpatienter har stött på problem på vårdcentralerna med missade cancerdiagnoser, ett av de största skälen till att en patient inte kommer in i vården i tid är att vårdcentralen inte finner rätt diagnos och drar ut på tiden.
När patienten väl är remitterad till en expert  går det ofta relativt snabbt, ca 60 dagar från remiss till påbörjad behandling.
Den andra delen med oturen för Lina är att socialstyrelsen är inblandad i det som tidigare var HSANS arbetsuppgifter….Socialstyrelsen ärvde 2500 fall och det har tillkommit 2000 nya fall…det ligger nu 4000 icke färdigutredda fall på kö, med enkel matematik kan vi alltså räkna ut att det har klarats av 500 fall sedan årskiftet då socialstyrelsen tog över arbetet.
500 fall på 5 månader betyder alltså 4,5 fall om dagen för en hel stab utav medarbetare på socialstyrelsen….detta är ju orimligt!

När HSAN skötte arbetsuppgifterna klarade de av 14 fall om dagen, året runt!
Det är en rejäl skillnad!
Att återskapa HSAN är väl inte möjligt, eller???
Självklart är det möjligt, säg förlåt och gör rätt för oss, för oss patienter!
Skärpning utav en enorm magnitud!

George

Annonser

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Eva-Lotta said, on maj 13, 2011 at 07:32

  Kunde inte sagt det bättre själv!

 2. eija said, on maj 13, 2011 at 08:08

  Att socialstyrelsen har tagit över HSANs ansvar är en ren katastrof. Jag känner en person som blev ordentligt felbehandlad för 2 år sedan och utredningen har helt uppenbarligen förhalats nu på slutet så att ansvaret skulle tippa över på socialstyrelsen som inte kommer göra ett skit vilket varje läkare och sjukvårdsansvarig vet. Man kunde lika gärna upprätta en grön slemmig sump där man slänger anmälningarna. Billigare, vi slipper socialstyrelseparasiter och säkert också miljövänligt.
  ÅTERSKAPA HSAN ! jag går med i kampgruppen bums.

 3. angeluscustos said, on maj 13, 2011 at 10:59

  Hej George!

  Hoppas allt fortsätter lika bra med lilla Freyas ätande och att du och Sara får må så bra ni någonsin kan – ja, Ewok också så klart!

  Två utav de ärenden du talar om är mina tyvärr. Ett inskickat förra hösten till HSAN, som förmodligen hängde med i övertagandet av Socialstyrelsen – och ett inskickat bara för en vecka sedan till Socialstyrelsen.

  Jag har inte fått ett enda livstecken från vare sig HSAN eller Socialstyrelsen, och att döma av det du berättar, så kommer jag förmodligen få vänta minimum 1000 dagar…

  Så bra att du trots att du mår kass allt som oftast orkar sätta dig in i så mycket fakta och delge oss andra allt detta via din blogg – du är ett föredöme, och tack för all information, så viktig att belysa!

  DET är under all kritik, DET är INTE rättssäkerhet för oss patienter, som på ett eller annat vis blir eller har blivit felbehandlade eller icke-behandlade i vården. DET är skandal och jag önskar det fanns ytterligare ett sätt att påverka detta för alla som sitter väntandes på svar, eller eventuell åtgärd från Socialstyrelsens sida.

  I välfärdslandet Sverige, där myndigheterna slår sig för bröstet för att vårt system är bland de bästa i världen står man som patient helt ensam mot alla eventuella feldiagnoser, felbehandlingar, icke-hjälp eller icke-vård. Man känner sig maktlös, oerhört ensam trots att man vet nu att det alltså är minst 4000 personer till som känner samma sak.

  Styrkekram till dig!

 4. Nilla said, on maj 13, 2011 at 11:39

  Hur många läkare i Sverige borde inte finnas i vården??

  • georgeschottl said, on maj 13, 2011 at 12:09

   Det är en överväldigande majoritet utav läkarna, jag gissar på 99% av alla läkare som slår knut på sig själva för att hjälpa alla patienter.
   De läkare jag träffar och känner driver sig själva till en tidig grav genom att arbeta på 70 och 80 timmar i veckan….trots familj!
   Det är en liten försvinnande ynka 1 % som inte passar in som läkare, restenav läkarna förtjänar bara vår tacksamhet, den där lilla dåliga procenten får vi försöka hitta och bli av med!

 5. Karlavagnen said, on maj 13, 2011 at 17:22

  Kan bara instämma!

 6. Margit said, on maj 13, 2011 at 21:38

  Det är ju fullständigt barockt!

 7. ulla said, on maj 14, 2011 at 00:38

  Vår dotter avled förra året endast 36 år gammal efter en ”missad” bröstcancerdiagnos som tyvärr hann sprida sig eftersom det gick 1,5 år innan en annan läkare upptäckte den, hon lämnad man, 2 barn, syskon, föräldrar och övrig släkt å vänner efter sig alldeles för tidigt. Visserligen blev den läkaren ”fälld” men vad hjälper det oss idag, vi har förlorat henne och önskar ingen annan detta…Ledsen förälder


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: