George med Liemannen bakom axeln

Andas lugnt igen

Posted in survivaL by georgeschottl on november 12, 2010

Vi är hemma igen!
Freya mår bra i Saras mage och fostervätskan har börjat produceras igen.
Ett tag hade Freya det väldigt torrt därinne, lite som ett ökensafari.
Det har varit massor med undersökningar, hummanden, brummanden och klickande.
Maskiner har pipt, tutat och väst, det har klickat och blinkat.
Det har varit kladdiga ultraljudsundersökningar i mörka rum och vår tacksamhet är otroligt stor!
Tack till Prenatalavdelningen och den akuta Specialistmödravården!

Även om Freya fortfarande ligger i underkant gällande mängden fostervätska så har hon vaknat till och visar tecken på aktivitet igen.
Från att ha visat ytterst lite livstecken i form av rörelser samt rejäla fluktuationer i hög puls/låg puls har hon till och med börjar sparka på mamma igen.
Någonting hände med Freya på natten mellan onsdag och torsdag och vi vet inte vad, det enda vi bryr oss om är att Freya är på rätt väg igen, hon har börjat röra på sig igen, om det sker igen skall vi åka in till förlossningsavdelningen igen och det är ju inget problem, så länge vi får beskedet igen att Freya mår bra så kan vi åka till månen och tillbaka, för Freyas och Saras skulle hade jag faan plockat ner månen åt dem! Jag hade dansat på taggtråd! Inget hindrar oss från att göra det bästa för Freya

Nu är vi trötta, stressen släpper och vi skall vänta på att få fortsätta en helt normal graviditet!

(hör du det Freya, en NORMAL graviditet och förlossning!! Lyssna nu på Pappa, nu skall du göra som alla andra normala ungar, skräm oss inte igen, må nu bra därinne och titta gärna ut snart, väldigt snart,  så vi verkligen vet att du mår bra)

Jag vill rikta ett stort tack till Er alla för Era stöttande kommentarer, Era ord har gett oss tårar i ögonen och tacksamheten är enormt stor till Er!
Återigen, jättetack till Er läsare, en sådan otrolig kraft i form av alla tankar hälsningar och önskningar om att det skall gå bra!

George

PS 2
När vi satt i pausrummet på Prenatal så står det helt plötsligt två personer bakom våra ryggar, Sara och jag vänder oss om och stirrar rätt in i ansiktet på en otroligt vacker kvinna som står nästan dubbelböjd i smärtor samt hennes stolte make.
Helena (NG) och hennes J
Det var kompisar, vänner däribland Helena var den som introducerat Sara och mig för varandra….
Hon hade varit inne och fått tvillingar, så otroligt vackra alla fyra!
Grattis Helena och J.
Så jättekul att träffas och tack för alla lugnande ord och råd!

Annonser

41 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Johanna said, on november 12, 2010 at 17:04

  Heeelt fantastist att höra att allt är bra med lilla Freya ❤

  Många varma kramar till er alla!

  Mvh Johanna, en medmänniska i cyberrymden

 2. Veronica said, on november 12, 2010 at 17:07

  Skönt att höra! Kramizar

 3. Marcus Sundman said, on november 12, 2010 at 17:08

  Än en gång vill jag poängtera hur otroligt inspirerande du är som skribent och vad du gör. Jag vill också än en gång poängtera hur bra det är att läsa positiva saker i din blogg. Jag är en av de som dagligen surfar in och tittar i din blogg. Men jag kommenterar inte så värst ofta, jag är dålig på det. Jag försökte en gång i tiden skriva blogg själv, men jag visste aldrig vad jag skulle prata om.

  Din blogg och många med dig skriver på ett sådant sätt som fångar upp mig, som på många sätt väcker mig från dvalan, drömmen om ett perfekt liv. Jag läser om Anna & Henrik, Vimmelmamman, Ratty, Linda, med mera. Och i ärlighetens namn så blir jag livrädd. Hur skulle jag hantera ett sådant besked? Hur skulle JAG leva mitt liv med alla problem som jag upplever i mitt friska liv? Jag kan inte ens förstå och ibland vill inte (läs vågar inte)

  Men du får mig på något sätt att se ljuset, du inspirerar mig att leva och jag vet säkert att du inspirerar andra människor därute med tunga sjukdomar att också leva.

  Jag är fruktansvärt glad att det går bra för dig och dina. Och jag hoppas även som du att du får leva ett normalt liv framöver utan att behöva vara rädd för tunga nyheter som slagit dig under ditt liv.

  Men min fråga till dig som jag gärna hade velat ha svar på; hur ska jag göra för att uppmärksamma livet en aning mer?

  Jag har redan tagit steg som jag själv tror jag mår bra av – jag har sagt upp mig från mitt jobb i Oslo och hoppat på en utbildning i Borlänge som jag tror kommer att göra mig glad på lång sikt. Något som intresserar mig, och något som gör att jag kommer få leva ett ”svenssonliv” med lediga kvällar och helger som jag tidigare inte haft så gott om.

  Tack igen för en välskriven blogg och för allting du gör för dina medmänniskor och den respekt och ödmjukhet du visar.

  Ha en underbar helg George!

  Mvh, Marcus i Dalarna!

 4. Maria A said, on november 12, 2010 at 17:14

  Skönt att höra att det verkar ordna upp sig. Hoppas att Freya bestämmer sig för att komma ut snart så ni slipper den nervösa väntan. Kramar Maria A

 5. berit said, on november 12, 2010 at 17:15

  Härligt att läsa! 🙂

 6. Anne-Lie said, on november 12, 2010 at 17:16

  Så skönt att läsa att det är bra med både mamma och barn och att du kan andas ut lite!!
  Hoppas att det förblir så för ni behöver lugn och ro nu, inte mer svårigheter.

  Kramar till er alla

  Anne-Lie

 7. Nonna said, on november 12, 2010 at 17:20

  Så jätteskönt att höra att alla är OK. De där små kan skrämma slag på oss redan innan de gjort entré – sen de väl gör entré skräms de oxå en hel del…till och från hela livet skulle jag vilja säga.
  Nu ska nog Freya bara äta upp sig lite så kommer hon ut och ni får titta, titta och åter titta på det lilla underverket.
  Har du en bra kamera nu George, kolla batteriet o minneskortet innan..såna där ögonblick måste bevaras inte minst för Freyas egen skull.
  Massa lycka till och tack för att du delar med dig
  Kram Nonna

 8. Lisbet Lindell said, on november 12, 2010 at 17:22

  Åh så skönt att höra att ni mår bra igen och framför allt Freya. Hoppas ni får en fin helg.

  Kram från Lisbet

 9. Elin Asplund said, on november 12, 2010 at 17:23

  Oj oj oj. Tänk att man kan vänta och längta efter ett barn man aldrig kommer att träffa… Gissa om vi som följer er kommer att leta bilder dagligen, min favorit-trio! Elin i Västervik (med elvaåringen Assar)

 10. eija said, on november 12, 2010 at 17:28

  Underbart att höra att allt är på banan igen!

 11. Therése said, on november 12, 2010 at 17:49

  Hej Sara och George!

  Det är så självklart för mig att på alla sätt försöka att peppa och stötta – det kommer mera om det behövs! 😉

  Freya har att brås på och är nog redan nu en stark och bestämd liten tjej. Ni fixar det här och blir en underbar familj!

  Kramar!

  ❤ ❤ ❤

 12. allice said, on november 12, 2010 at 17:51

  Goda nyheter tycker vi om. Tack o lov att ni är på sluttampen med denna fas, sen börjar nästa hihihihihi. Ha de så gott alla tre.

 13. annika said, on november 12, 2010 at 17:56

  Heja Freya!!!! Så skönt att allt är bra igen!! Kramar

 14. Nina said, on november 12, 2010 at 17:57

  Vad skönt att lilla Freya mår bra igen!

  Kram Nina

 15. Ingela said, on november 12, 2010 at 18:17

  Heja på Freya…jag bidde litta rädder där när jag läste pappas blogg.
  George jag är en sådan där liten skuggfigur som fasineras av andras styrka när jag själv ligger precis ovanför vattenytan. Har själv för tio år sedan behandlats för malignt melanom och är idag friskförklarad. Detta upptäcktes i tid och en extra operation var nödvändig dock inga cellgifter. Men kontrollröntgen i parti och minut utfördes. För fyra år sedan träffade jag mannen i mitt liv…. Vi hade båda en historia som inte gick av för hackor och ville /behövde börja om.
  Jag/vi har precis gått igenom vår tredje provrörsbehandling utan positivt resultat, tyvärr. Den första behandlingen slutade i missfall i 12:e veckan. De två nästföljande har inte varit positiva.

  Jag är så facinerad av din och Saras styrka genom allt, om jag nu får kalla det cancerskit så gör jag det…O att som ni, dessutom få rätt från socialstyrelsen att genomgå den behandling som jag och min sambo har genomgått…All styrka till er….därför var det med hjärtsnörp jag läste att Sara var inlagd och Freya inte mådde bra…..Jag blev så frustrerad…Men mitt hjärta hoppade trettioett när jag såg att både sara och Freya mår bra nu……

  stor kram till er alla från en anonym flicka som följer din blogg……väntar med spänning på att freya skall komma tilll världen….

  <3<3<3 all kärlek till er….

 16. evigoptimist said, on november 12, 2010 at 18:25

  Underbart att allt ser bra ut..
  Men du, barn är duktiga på få ens hjärta att hoppa upp i halsgropen flera gånger om.
  Normal graviditet? Vad är de.. Hah..

  Önskar er en lugn och skön fortsättning tills de är dags att åka in på riktigt för att sedan få träffa prinsessan som gömmer sig. Hon lär nog inte växa upp och bli någon torrboll trots detta. (f’låt, har lite kass humor)

  Kramar från trollfamiljen i Norr.

 17. Åsa said, on november 12, 2010 at 19:01

  Jag håller tummarna och skickar varma kramar till er alla tre.

 18. lena och Tilde said, on november 12, 2010 at 19:04

  oj så skönt att allt är lite bättre. Hoppas det fortsätter så några veckor till. Sedan är det ju rätt lugnt även om hon bestämmer sig för att komma ut nu.. Men några veckor till är ju aldrig fel 🙂 Skönt att dom har ordentlig koll på er .

 19. Karlavagnen said, on november 12, 2010 at 19:22

  Görgott att höra! Men du ger f-n i att flytta på månen, det skulle sabba hela universum ju! 😉 Du kan väl spetsa in dig på att sätta stjärnan i toppen på julgranen eller nåt istället!
  Ha det bäst!

 20. Maria said, on november 12, 2010 at 19:24

  Vad skönt att allt är bra med Freya! Tveka inte att åka in igen, ni får ett bra stöd där när behovet finns! Nu hoppas jag att ni snart får möta lilla Freya!!!

 21. Madde said, on november 12, 2010 at 19:51

  Underbart att allt är OK med Freya- och er !

  Nu är det bara att ladda batterierna ( ” i er själva”) samt batterierna till kameran !

  Och så tar ni sikte på HÄNDELSEN: när unga fröken kommer till världen, pigg o kry.
  Något annat finns alltså inte på kartan !

  Vi har två ungar: och jag lovar: trots att de är snart 10 o 13 år så får jag fortfarande gåshud o tårar i ögonen när jag tänker på det första mötet med dem, när de kom till världen……

  Så nu blir det till att kika in minst morgon o kväll på din blogg o se om det blivit tillökning hos familjen George o Sara !!!!

  Vila upp er nu !
  Kram Madde- Umeå

 22. Bezzie&Magou's matte said, on november 12, 2010 at 19:51

  Underbart!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 23. U said, on november 12, 2010 at 19:59

  Bara önskar er lycka till. Det kommer att gå bra!

 24. Lisa said, on november 12, 2010 at 20:12

  Åh vad underbart att läsa att ni är hemma och att allt är bra! Väntar med spänning på att få läsa om när er underbara prinsessa är ute hos er!! Och håller mina två tummar för att allt kommer att gå strålande bra och att ni snart snart får träffa henne!

 25. whereeveryourdreamsgo said, on november 12, 2010 at 20:33

  glad att det gick bra!

  Läser din blogg minst en gång om dagen, helt fantastisk!

  Keep it up : )

 26. Kerstin said, on november 12, 2010 at 20:36

  Tack och lov att allt är bra med er alla tre!

  Sluta upp med att ge oss kalla kårar nu.

  Kram kram

 27. Siss said, on november 12, 2010 at 21:11

  Härligt!!!
  För 30-40 år sedan när jag fick mina barn, då fanns varken ultraljud eller andra
  saker som de kollar nu…..så det missades säkert mkt som borde ha uppmärksammats!
  Ändå gick det oftast bra, men numera tar de det säkra för det osäkra och håller extra
  koll på barnet….jättebra, men klart det blir stressigt för de blivande föräldrarna.
  Nu väntar vi bara på att lilla tösen ska kika ut….:)
  Sköt om er…kram

 28. Ännelaij said, on november 12, 2010 at 21:19

  Jag är så glad, så glad över att allt är OK igen!
  Ni är helt underbara människor och jag önskar er allt gott.
  Ha en underbar helg.

 29. Anna said, on november 12, 2010 at 22:12

  Tjoho!! Vad skönt. Njut nu av vissheten att den lilla mår bra. Snart ligger hon i er famn. Kram

 30. Annelie said, on november 12, 2010 at 22:17

  Så skönt att läsa dina rader i dag.
  Vilken dag är hon beräknad till?

  Kram Annelie

 31. Magda said, on november 12, 2010 at 22:40

  cause you´re worth it. Of course.

 32. Carina said, on november 12, 2010 at 22:44

  Helt underbart att få läsa dessa positiva ord om lilla Freya.
  Önskar Er allt gott i detta ni går igenom.
  Varma kramar
  Carina

 33. Majsan said, on november 12, 2010 at 22:52

  Yes!!! Nu kan vi sova gott igen.
  Kramar!

 34. Tuvan said, on november 13, 2010 at 01:23

  Store mannen…..
  Även stora fina Sara…..hi, hi, menar inte jättemagen, ja ni vet varför jag kallar er stora 🙂
  Vilka glädjande besked, säger jag som jobbat med intensivvård på barn i Lund i 20 år.
  Kändes som mitt hjärta stannade…… av rädsla när jag läste ditt förra inlägg.

  Vilken lycka för Freya att vunnit högsta vinsten i ”lotteriet” om de bästa föräldrarna i världen, eran kärlek till varandra o er dotter lyser starkt i varje rad du skriver….

  Må allt vara lugnt o fint fram tills hon kommer nu…..
  Önskar er alla en fin ”resa” som föräldrar.

  Varma stöttande förväntansfulla kramar

 35. Den hemska tvillingen said, on november 13, 2010 at 07:18

  Skönt att höra att det gick bra, ta det nu lugnt båda två. Stor kram, framförallt till Sara, från en luttrad fembarnsmorsa! Vilket äventyr ni har framför er!

 36. Maya said, on november 13, 2010 at 11:09

  Hej, Har varit borta från nätet ett tag men tänker på er ofta ofta. Ni med er kämparglöd stöttade oss till att aldrig ge upp. Lilla Freya bjuder er på en skräckinjagande bergodalbanetur men nu hoppas jag att resten av graviditeten blir farfars bilar och att ni i lugn och ro få rå om varandra!

  Kramar från Maya

 37. Tina said, on november 13, 2010 at 23:57

  Hej George, skönt att höra att det är ok med lille Freya och Sara. Inte utan att man blev orolig för er!

  Styrkekram
  Tina

 38. Johanna said, on november 14, 2010 at 00:29

  Åh, vad skönt att läsa att allt är bra igen! Måste varit så jobbigt för er att få utstå sådan oro precis i slutet av graviditeten. Men nu kan ni bara se framemot att snart ha en välmående Freya hos er! Kram från en mamma till en novembertös

 39. Renée said, on november 14, 2010 at 19:53

  Härligt att läsa att Freja mår bra igen, ladda nu lite innan det är dags att komma ut i världen.
  Som jag sa till sommaren dansar Freja på rosenblad om jag så själv skall komma och strö ut dem framför de små fötterna. Och fira lite farsdag idag, det är du värd!

 40. Heidi said, on november 15, 2010 at 11:07

  Tack gode gud att det blev bra. Jag har varit så orolig och känner mig så otroligt lättad över att läsa att det har vänt och blivit bättre. Hoppas verkligen att det fortsätter så. Tack för att du låter mig (oss alla som läser) veta. Kram

 41. anneli said, on november 15, 2010 at 14:43

  Hej igen 🙂

  Så underbart att allt är okey igen. Är så lycklig för er skull. Kom snart ut nu Freya, vi är många som önskar att din mor och far snart får hålla dej i sina armar, du livets mirakel.Kram tänker på er alltid/Anneli


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: