George med Liemannen bakom axeln

Värdet av ordet

Posted in survivaL by georgeschottl on april 18, 2010

Jag sätter mig aldrig framför tangentbordet med en plan om vad jag skall skriva om, jag bara sätter mig ner och låter fingrarna både jobba och jabba sig fram till de ord ni kan läsa.
Det är en ren improvisering i tankarnas värld.

Varför blir det så?
Jag skriver faktiskt för min egen del också, det handlar inte bara om att kunna ge min bild av hur man bäst klarar av cancern eller vilken hotfull sjukdoms-situation det nu än handlar om.
För jag lyckas samla mina egna tankar när jag skriver, det är en underbar känsla at få ut en mening i skrift som lyckas förmedla de tankar som snurrar i min cancerskalle.

Nu är mitt liv annorlunda än för tre år sedan
Livet har återigen hopp.
Livet har igen en framtid.
Livet har återigen hamnat på den väg som Jag och Sara  planerade för
Livet är så ofantligt mycket ljusare även om jag innerst inne vet att mitt Mesotheliom sitter där inne i kroppen och kämpar för att vinna sin kamp, att vinna över de otroliga framtida medicinerna som för tillfället håller den stången!
Att se cancerbekanta försvinna gång på gång, att veta att begravningar sker överallt i Sverige tack vare en ohindrad celldelning!
Alla dessa liv, alla dessa erfarenheter, alla dess potentiella livspåverkande människor med egna känslor, kärlek och rädsla, glädje och hopp, alla dessa som ej längre finns kvar.

Men är även fantastiskt att se livet fortsätta gång på gång, jag tänker på familjer till de som gått bort, de som i min värld representeras av Sara. Den efterlevande
Jag tänker min vän Henrik som långt efter att Helena gått bort, (vi som träffade honom under dessa sorgeår vet vilken mörk värld han befann sig i) klarade av att hitta rätt väg igen, vi är så glada att Henrik gått vidare i livet.
Musikfrökens make har tack och lov också insett och klarat av att det är på livets väg man skall befinna sig, inte i sorgens väg.

Det var konstiga och blandade tankar idag….med andra ord är jag rörig i mina tankar idag….
Jag är lite orolig över lilla H, tystnaden finns där för länge…..

George

Annonser

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Gitte said, on april 18, 2010 at 08:00

  Så underbart det är att du och Sara ser frammåt och planerar.Det är så härligt att få följa din blogg och man känner med dig i glädje och sorg.Konstigt jag känner dig ju inte men ändå gör jag det på något sätt.Att följa en blogg så här är underligt att få se in i en människas liv.Självklart är det saker som du behåller för dig själv och det är bra lite privatliv måste man ha. Men jag är uppriktigt tacksam för att få följa dig nu på en lite lättare stig i livet som det verkar.
  Jag är också orolig för LillaH är inne morgon och kväll med hopp att få se några rader.

 2. Katarina Magnusson said, on april 18, 2010 at 08:10

  Tack för din fantastiska blogg! Tala om att ha en positiv livssyn! T.o.m. jag som är full av värk, dock inget som kan döda mig, känner mig så glad sedan jag läst dina tankar! Tack snälla dig för alla ”pick me up”!
  Jag har också blivit orolig för Lilla H, tystnade är bedövande och oroande och det känns lite olustigt att ingen har skrivit på en vecka, kollar hennes blogg dagligen och tänker på henne.
  Stora kramar till Sara och dig George!

 3. annika said, on april 18, 2010 at 09:49

  Det är så härligt att läsa din blogg och höra att du mår bra! Har följt dig ett bra tag och det är som en ”gammal” vän man besöker här! hehe Du inger hopp för oss som är drabbade och jag tror att just du blir hjälpt av forskningen av nya mediciner! Fortsätt skriva, vi är många som följer dig och Sara (och vovvarna förstås) / Annika

 4. Madde/Umeå said, on april 18, 2010 at 13:01

  Dina blogg inlägg kan innehålla allt från hundkaos,till matlaging, världsproblem till sjukvård.’
  Man får alltid ngt att skratta eller tänka på. Keep going on George !

  Har oxå varit oroligt för Lilla H. Kikat in varje morgon o kväll.
  Hittade nu ett inlägg bland kommentarerna från ngn Alf ( med versaler texten igenom)
  att Helena har det mkt svårt just nu. Sjukdomen hindrar henne från att skriva.
  Familjen vakar…..

  Jag skulle vilja svära fula ord-men det hjälper inte mot skit sjukdomen. Kan bara sända hundra varma tankar och be om mirakel för henne.

  //Madde -Umeå

 5. Kristina G Andersson said, on april 18, 2010 at 18:36

  Jag beundrar din förmåga att bara låta fingrarna ”jobba och jabba” över tangenterna, att du alrdig har en plan på vad du ska skriva om. Jag skulle vilja ha den förmågan, ja……jag avundas dig för detta. För jag tror precis som du att det är en helande funktion att få se på pränt det som snurrar inne i huvudet, tanken blir liksom mer konkreta.

  Jag har visserliggen en blogg, men jag skriver inte varje dag, tyvärr. Däremot så föjer jag många bloggare, bl a din då du är så spontan och uppriktig i ditt skrivande, du skriver på ett väldigt berörande sätt.

  Jag kommer vara din blogg trogen.

 6. Isa & Susanne said, on april 18, 2010 at 19:24

  Underbara fina Lilla H är borta, Alf har skrivit i bloggkommentarerna. Kram till er.

 7. lisa said, on april 19, 2010 at 05:20

  Hej brukar läsa din blogg.
  Jag läser också lilla h , såg igår bland kommentarena att lilla h har gått bort. Alf hade skrivit det, så du kan läsa det där.
  Tack för att du skriver din blogg.

 8. Jan Niklasson said, on april 20, 2010 at 16:00

  Hej George!
  Vill bara skicka en hälsning till dig och Sara. Vi har följt dig via TV. Vi är mycket glada för att musikfrökens man har kunnat gå vidare i livet och att vi fortfarande får vara en del i hans och barnens liv.
  Musikfröken Annas föräldrar


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: