George med Liemannen bakom axeln

Jag följer den absoluta trend-ledaren i världen, Kim Jong Il

Posted in survivaL by georgeschottl on april 8, 2010

Det har hänt fantastiska saker idag, underbara saker och roliga saker samt en lååång men väldigt trevlig intervju med en av Sveriges rikstäckande tidningar.
Det var både den längsta och trevligaste intervjun jag har upplevt de senaste tre åren, det till och med gick så långt att jag bjöd på små smakbitar…..
Jag hade gjort små miniatyr som ser ut som  ”bröd-limpor” men som egentligen är champinjoner med en kraftig vitlökstillsats och tunt hyvlad palsternacka.

Att bli tillsagd att man gillar något är svårt och uppretande, nu har det dykt upp information att världen kopierar Kim Jong Ils klädsmak.
I och med att denna ledare av Nordkorea är en sådan ”fantastisk person” så vill hela världen klä sig som honom.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Il har en sådan imponerande klädstil att hela världen nu tar efter.

Det vet kommunistpartiets tidning Rodong Sinmun att berätta, enligt den officiella webbsidan Uriminzokkiri.
Det vördnadsbjudande intryck som den store ledaren ger i sina anspråkslösa kostymer är en stor inspiration, heter det.
Kostymen består en blixtlåsförsedd jacka med matchande byxor, vanligen i en beige färg eller i blågrått.
I artikeln citeras en fransk modeexpert: ”Kim Jong-Ils mode, som nu sprider sig snabbt över världen, är något som aldrig tidigare har inträffat i världshistorien”, säger experten.

Tänk er att bli matad av en sådan propagande livet ut??

För att roa Er så kommer här berättelser om Kim Jong Il samt om hans far och deras bedrifter.

Kim Jong-Il är en man med omåttligt dyra vanor, men flygskräcken gör att han helst reser med tåg. Ett ryskt sändebud som reste med den nordkoreanske ledaren på tåg genom Ryssland har berättat att Kim Jong-Il fick levande hummer levererat med flyg varje dag. Diktatorn avnjöt hummern med hjälp av pinnar i silver. Han frossade också i champagne tillsammans med ett stort sällskap av mycket vackra kvinnor.

Ryktet säger att den excentriske ledaren dricker mycket. Han sågs svepa tio glas vin på toppmötet med Sydkoreas president Kim Dae Jung år 2000. Hemma i sitt palats i Pyongyang lär han ha en stor och exklusiv vinkällare. Kim Jong-Il har också smak för en dyr Hennessy-konjak som han regelbundet köper in. Han lär vara Hennessys största kund eftesom han köper Hennessy 10 000 flaskor i taget…..

En kock, under pseudonymen Kenji Fujimoto som var anställd hos den nordkoreanske ledaren på 1980- och 1990-talet, har i en bok beskrivit hur Kim Jong-Il lät specialbeställa sushi från Japan och iransk kaviar till sitt palats. Ledaren lär göra allt för att tillfredställa sin aptit på lyxvaror. Under samma period som kocken arbetade för diktatorn, dog omkring en miljon människor av svält i landet.

En särskild nöjesgrupp med dansande och sjungande kvinnor underhåller Kim Jong-Il. På vissa fester ska de ha tvingats strippa inför gästerna.

Vissa i hans närhet får exklusiva gåvor i belöning, som bilar från Mercedes Benz och pianon. Pengarna han använder till sina lyxvanor kommer sannolikt från droghandel, vapenaffärer, penningtvätt och internationell hjälp

//

Kim Jong-Il är en stor filmfantast, eller kanske är det mer rätt att kalla honom filmfanatiker. Han lär ha en samling på 20 000 hollywoodfilmer, inklusive James Bond-filmerna. Den stalinistiske politikern beskrivs som en propagandaexpert och har dessutom själv gjort flera av sina propagandafilmer.

Vid ett tillfälle 1978 gick hans besatthet av film så långt att han lät kidnappa Sydkoreas mest kände filmregissör, Shin Sang-Ok, och också hans fru som var skådespelare. De fängslades och tvingades sedan göra filmer som skulle förbättra Nordkoreas rykte.

Enligt den sykoreanske regissören, som lyckades fly med sin fru 1986, försökte Kim Jong-Il förstå kapitalismen genom att se hollywoodproduktioner. Han hade svårt att skilja mellan fiktion och verklighet, enligt Shing San-Ok. Regissören och hans fru smugglade ut band med samtal med Kim Jong-Il där han medgav att den kommunistiska staten hade brister.

Golf och simning.
Pappan, Kim Il Sung, som 70-åring, under ett stadsbesök i Kina simmat över Changjiangflodens vredgade vatten på lite drygt en timme och i samband med Nordkoreas första golfbanas öppnade i början av 1990-talet gått runt den på imponerade 70 slag utan att någonsin tidigare hållit i en golfklubba. Den senare myten har även påståtts gälla hans son”

”Enligt regimen flammade en ljus stjärna och flera regnbågar över det heliga berget Paektu när Kim den yngre föddes i februari 1942. ”

Dvärgar.
Fram till för några år sedan fick dvärgar bo i förorterna, där deras friska familjemedlemmar kunde hälsa på dem. Idag skickas de till avlägsna platser belägna i bergen eller på öar i Gula Havet. … Vid sidan av de handikappade bedriver man en systematisk klappjakt på dvärgar, som grips och sänds till läger där de inte bara isoleras utan även hindras från att skaffa barn. ”Dvärgarnas ras måste försvinna”, har Kim Jong Il själv beordrat.

Här har ni en You-tube länk om hur Kim Jong Ils plan att hämta månen och sätta månen i världens
största ”mån-piedestal” i Nordkorea…..

Ha en kul dag
George

Annonser

8 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Birgitta said, on april 9, 2010 at 06:52

  Tack för den roliga läsningen du är otrolig det ger alltid en massa känslor tankar och skratt när man dag efter dag läser din blogg.Ett ljus i vår ibland mörka värld.Tack Georg
  Birgitta

 2. tildaf said, on april 9, 2010 at 08:24

  Oj oj, snacka om att den snubben är tragikomisk!
  Mycket bra skrivet inlägg förresten. Jag hoppas verkligen att han inte lyckas hämta månen för det kan nog bli lite jobbigt för klimatet…

 3. margreth fransson said, on april 9, 2010 at 08:40

  Jag kan bara hålla med föregående skrivare. Vad många goa skratt man får när man läser din blogg. Varje dag så dyker jag på datan med tanken, undra vad george skrivit för något roligt idag. Du är en helt otrolig människa. Ha en underbar dag med din familj.

  maggan från götet

 4. Tuvan said, on april 9, 2010 at 11:39

  Nordkoreas ledare Kim Jong-II…. ja det är en man med stort ego… vet inte om man ska skratta eller gråta över hur, dessa ”fantastiska” personer kan hållas….
  Men skrattade gjorde jag när jag läste att han påverkar hela världen med sin klädstil…. hur tänker vi människor ibland, puh….. vilka föredömmen vi är?
  Så nu får man väl staila upp/om ”gubben” om vi ska följa modetrenden…. eller nä.. han är fortfarande finast när han kopplar av i mysbrallorna…..ha ha.
  Läser dina inlägg varje dag, men har haft lite tuffa dagar(veckor), så har inte varit riktigt på G. Men tänker/önskar varje dag att du ska ha det bra store man…

  Ha en skön helg med de dina hoppas du oxå får en fin konjak i glaset….
  Soliga Österlenkramar till dig, Sara o vovsen…

 5. Ingela said, on april 9, 2010 at 17:46

  Visst blir man tacksam över att leva i ett land där det faktiskt råder yttrandefirhet. Även om det ibland skrivs väl mycket sk-t om våra politiker, så är det ändå en del av demokratin. Desto tråkigare blir det när man inser att vår ”tredje statsmakt” knappast kan ses som objektiv. Inte för att dom följer Fredriks minsta vink men för att det är så tydligt att en överväldigande majoritet av svensk media är finansierade av borgerliga intressegrupper. Möjligtvis är propagandaapparaten härhemma lite mer subtil men trots det mycket effektiv. Annars skulle väl sittande regering utkrävas ett ansvar för alla raserade familjeekonomier. Det handlar ju inte bara om dom som blir utförsäkrade. Den som är sjukskriven får heller inget jobbskatteavdrag och då kommer effekterna snabbt.

  Förlåt om jag blev för politisk men jag blir så upprörd när den förda politiken får så förödande direkta konsekvenser i så många människors vardag.

  Kram Busan

 6. Tina said, on april 9, 2010 at 21:41

  Jag har alltid hatat den där färgen, jordbeige. Nu har jag en riktigt bra anledning att inte använda den.
  Tack george.

 7. Anna Wahlstrand said, on april 13, 2010 at 09:16

  Skön artikel om Kim Jong Il! Att sådana som han existerar är en tragedi, men enda sättet att hantera det är att skratta åt eländet.

 8. nhan said, on april 14, 2010 at 09:10

  Oj den mannen vet tydligen inget om livet utanför hans aura ! Suck !

  Tack det var intressant, du höjer min allmänbildning !


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: