George med Liemannen bakom axeln

Jul och Klimat!

Posted in survivaL by georgeschottl on december 19, 2009

Nu har Julen satt sina spår!
Snön ligger vit på marken, bilfan kommer inte ens ut på gatan trots dubbdäck! 
Julgranen är klädd och den enda presenten som ligger där är från Sara….till mig….och den är JÄTTESTOR!!!
Jisses vad nyfiken jag är! Så stygg hon är som inte gömmer den i något rum! Hon ställer detta jättelika paket under granen redan NU!!! Jaja, jag har gift mig med henne!  Det är bara att gilla läget i en hel vecka till! (undrar vad som är i jättepaketet???)

Maria, Saras syster har kommit hit från Milano, Italien över julen. Nu kommer det att planeras, shoppas, te-drickas, bakas, fnissas, drickas öl, planeras lite till, glöggkokas, ätas och huset kommer att var knökfullt av skratt!
Så brukar det bli när de två ystra systrarna umgås, (det sker ju så sällan) men resultatet blir  fnitter, giggel och asgarv!

Jag undrade lite om resultat på klimatmötet, jag har bestämt mig för att inte se det som en katastrof, jag har sett det som ett steg på vägen mot en räddning av klimatet.
Vad som hände var ju att några av de största av dagens utsläppsnationer som till och med kommer att öka sina utsläpp i framtiden (det handlar främst om Indien, Brasilien och Kina ) VÄGRADE att skriva på ett klimatavtal. För åtminstone ha någon överenskommelse som går i rätt riktning och för att ha någon sorts avtal som är miljöförbättrande blev det slutligen Obama som gav ett alternativ! Ett mindre avtal mellan 26 länder! Som fick med de största miljöbovarna! De länder som vägrade att gå med på det ursprungliga avtalet är med på detta nya avtalet! Trots att det är 26 länder utav de 193 som var med på klimatmött står dessa 26 länder för 75% av alla utsläpp!  Bra jobbat!
Detta är oerhört kritiserat av massor av människor, men jag tänker att det är bättre att ha ETT avtal som förbättrar klimatet än NOLL avtal!
Varför är det alltid de som gör något som kritiseras, varför kritiseras inte de som INTE gör något?

Så är det för min del, något är alltid bättre än inget, Kina och Indien vägrade att gå med på avtalet, dt slutade med att man var tvungen att hitta på ett nytt avtal som de kunde gå med på! OK, det gjordes ett nytt avtal, varför skall detta kritiseras?

Är det det INGEN som reagerar på att detta är FÖRSTA gången i världshistorien att man har ett planet-täckande klimatavtal! Detta tycker jag är ett steg i rätt riktning!
Man har faktiskt åstadkommit något NYTT!

Nu vill jag bara njuta av skratten och lugnet i huset, hundarna är så otroligt lyckliga, snön är deras bästa leksak förutom varandra!
Sara ligger och snusar i sängen, lugnet härskar!
Syrran hälsar till Er alla!

George

15 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Laila Falk said, on december 19, 2009 at 09:49

  Apropå hungriga ridgar, titta på Greta från Ödsmål

  http://www.rhodesian-ridgeback-nu

  God Jul

 2. Frida said, on december 19, 2009 at 14:58

  Skönt att höra att ni har det gott! Systrar är det bästa som finns! Julkramar från trogen bloggläsare

 3. Anita T said, on december 19, 2009 at 19:26

  Vad bra att du är positiv även när det gäller det som hänt eller i nte hänt i Köpenhamn. Ibland har jag svårt att hitta de bra sidorna som Du brukar lyckas med. Du har ju hjälpt
  mej tidigare att komma på fötter och även nu så lyckas Du. Kramar i massor denna lördagskväll!!

 4. Lola said, on december 19, 2009 at 19:45

  Jag håller med! Bättre med lite överenskommet än inget. Vi tar små steg åt rätt håll. Vi får ju komma ihåg att vi numera slipper Bush ”miljöpolitik” och det är en stor fördel.

  Ska dra in granen jag med nu ikväll, men vågar inte lägga ett enda paket framför, då öppnar fyrfotingen det direkt.

 5. Ewa Larsson said, on december 19, 2009 at 20:30

  Jag tycker det är bra att du får ett stort paket sen att du får titta på det en hel vecka gör saken ändå bättre.När du är själv kan du väl klämma,känna och skaka på paketet det skulle jag göra för jag är så nyfiken.Jag var med och köpte min julklapp vi fick syn på en torkolla till rimligt pris.Jag torkar örter och mycket svamp perfekt.Reine får ett komplement batteri till kameran det får han hämta själv, så hemliga är vi.ha det bra fam.Schottl från Ewa

  • georgeschottl said, on december 20, 2009 at 19:41

   Jag stirrar varje morgon på mitt ”lilla” paket och räknar ner dagarna…..tungt är det också….det rasslar när man skakar det!!!

   Hehe

   • Ewa Larsson said, on december 20, 2009 at 21:36

    Du har varit där och känt iaf sen är det bara att gissa hälsningar ewa

 6. Anette said, on december 19, 2009 at 21:43

  Visst är det härligt här hemma klämmer och skakar ungarna på klapparna,nyfikna så det heter duga,men så ska det vara,julen är förknippad med spänning,härligt!Cancern har vi lagt på hyllan just nu,den får vänta,vi har inte tid med den just nu i julstöket,kanske skulle det vara jul lite oftare?kram och ha en bra julhelg

 7. Jenny said, on december 20, 2009 at 12:38

  hej!
  Du som är så insatt i så mycke viktiga saker, visst vet du hur det fungerar om man skänkerpengar till Cancerfonden. Kan man skänka så att man forskar inom en viss typ av cancer eller skänker man pengar till en avdelning tex gyn? eller kan man namnge pengarna o få dem riktade till speciellt forskningsområde? Har tyvärr misst en vän:-( o vill skänka pengar, så dags för hennes skull tyvärr ,men om man kan hjälpa nån annan så vill man ju gärna det!
  Önskar dig o Sara den bästa av julars jul!

  • georgeschottl said, on december 20, 2009 at 19:56

   Hej Jenny.
   Nja och nej, så funkar det inte med Cancerfonden, deras syfte är ju att vara en sort insamlingscentral och att fördela pengarna till den forskning som genererar mest och bäst resultat, om du vill skänka målinriktat så tror jag att (om du vill skänka just till Gyn) att du tar kontakt med en sådan patientförening som är till för gyn-patienter, här har du länkarna till två av dem, en STOR och en liten uppstickare, hur duktiga och effektiva de är vet jag inte men kolla alltid om de har gott rykte på internet! http://www.gynsam.se/gynsam/extern/start.php samt http://www.gcf.nu/
   Det är ju alltid ett problematiskt beslut om var du skall skänka pengar, men jag tycker att du bör ringa alla tre, GFC, Gynsam och Cancerfonden och prata med någon över telefon, den som lät som om de verkligen bryr sig om det du tycker är viktigt, satsa på dem!
   Då har du gjort så mycket rätt du kan!
   Och du, du är en hjälte som stöder forskningen med en liten slant, hur stor eller hur liten den är så STÖDER JUST DU forskningen, för detta skall du ha ett jättetack!
   George

 8. Kicki said, on december 20, 2009 at 13:39

  Du har så Rätt. Varför gnäller man på dem som faktiskt försöker göra något och inte på dem som gör nada. Himlen kan vänta är absolut ett av de bästa program som Svt har visat. All människor skulle se detta program och inse vad som är viktigt i livet. Det är just livet som så många tar för givet. Ha en underbar jul med Sara, nära och kära. Ta hand om Dig. Stor Kram Kicki från en ö i Sthlm.

 9. Erik said, on december 20, 2009 at 15:09

  Saxat från CNN: ”Moon said the non-binding deal called for all countries to limit global temperature rise to below two degrees Celsius.He said the deal was a step toward creating a legally binding treaty.”

  D.v.s. ett första steg mot ett bindande avtal som förmodligen kanske redan kommer nästa år, om jag förstått saken rätt.

  GoD JUL Till DIG! Nu drar man själv i väg till stugan, ska bli underbart.

 10. Karin said, on december 21, 2009 at 00:03

  Vill bara önska dig och din fru en härlig jul. Storkramen från Karin till er båda.
  ps. Vad tusan kan det vara i ditt stora paket?

 11. Liba said, on december 22, 2009 at 00:17

  Jag är med andra julgratulanterna och önskar dig och dina

  GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.

  Ps. jag har också fått ett jääte stort julklapp som ligger vid granen. Vi får ju ha tålamod i ett par dagar till. Jag känner mig som en unge, fast jag är rätt gammal.
  Julkram från Liba

 12. Catharina said, on december 22, 2009 at 10:40

  Känner igen det där med då systrar träffas 🙂

  Hoppas ni får en riktigt fin jul allihopa!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: