George med Liemannen bakom axeln

The intentions where good

Posted in Uncategorized by georgeschottl on september 5, 2009

Ordets makt och ordets risker när syftet blir fel.
En  endaste liten mening blev lite feltolkad, folk tror att jag anser att bloggar har ett klart samband mellan metastaser och nivån av bloggandet.
Här är en del av mitt uttalande, alltså den delen som hamnade på en av Sveriges viktigaste och högst respektfulla bloggar:
Georgehar bara dåliga erfarenheter av cancerbloggar. ”Alla jag känner i cancersvängen som har en blogg har gått bort”.

jag vill bara förtydliga !

Hej igen, jag tänkte bara vara lite tydligare eftersom vad jag egentligen sade till Lotta angående min rädsla för bloggar var: Att jag är skrockfull och eftersom tre av de människor som jag hjälpt under deras sjukdom och följt deras kamp i deras blogg så gjorde det så fruktansvärt ont, så smärtsamt när de dog, när de inte längre var med oss levande. Därför har jag inte vågat skriva i en blogg, det har gjort mig lite skrockfull. Speciellt när döden följer en så pass nära som döden följer mig, så använder man små knep, exempelvis att undvika det som påminner en alltför mycket om de som kämpar mot döden …..och förlorar.

Lotta, Vimmelmammans blogg anser jag vara en av de viktigaste bloggarna som existerar i Sverige idag. Den inte bara lindrar smärtan hos de sjuka, den hjälper friska människor att värdera sin liv högre och den ger perspektiv på livet. Samtidigt ger den livsglädje och ett djupare innehåll till alla!
Jag anser att denna blogg, vimmelmammans blogg förtjänar all respekt och ära som går att få!

De som tror att jag skulle på något sätt värdera denna blogg än på annat sätt än med den allra högsta respekt och uppskattning har fel! Den delen av mitt uttalande till Lotta sade för lite, den handlade  om min egen rädsla för att se fler människor lida, lida i sjukdomen grepp samt förlora en strid som man kämpat så hårt och så länge!
ALLA strider mot cancer skall man VINNA!

George från Himlen kan vänta….

PS
Jag vill till Er alla säga, sök på ”vimmelmamman” och läs om denna fantastiska människa, denna styrka, denna otroliga livsglädje men samtidigt den öppenhet hon har om sina rädslor, känslor och sin sjukdom. Hon är faan så mycket starkare än jag!! Där har ni en människa som Ni kan respektera och beundra! Jag har följt hennes blogg, jag har bara vågat kommentera en endaste gång, tänk om jag på något sätt i framtiden skulle försämra hennes kampvilja om jag exempelvis skulle gått bort!
Nu eftersom jag tagit steget och börjat blogga, så har jag liksom bränt alla broar! nu får det bära eller brista!!

George

Annonser

43 svar

Subscribe to comments with RSS.

 1. Madde said, on september 7, 2009 at 19:00

  Hej George ( O Sara )

  Blir så GLAD över att du fortfarande är med oss !
  Och där ska du baske mig förbli !!!

  Sedan ”himlen kan vänta” har man ofta funderat över hur det går för er alla !

  Din blogg värmer MINST lika mkt som vimmelmamman….
  Keep on fighting for !
  Du behövs !

  • georgeschottl said, on september 10, 2009 at 19:42

   Tack, jag måste bara tacka

 2. sabine said, on september 9, 2009 at 12:51

  Håller verkligen med Madde, din blogg värmer.
  Blev så glad att du kommenterat mitt inlägg förra gången.
  Vet du förresten när dom (Tv) kommer sända programmet med er?
  Uppföljningen av ”Himlen kan vänta”
  Hälsningar Sabine

 3. Annelie said, on september 10, 2009 at 13:21

  ….och jag kommer fortsätta läsa 🙂

 4. Allice said, on september 10, 2009 at 14:00

  Vill bara skicka en styrkekram till dig o frugan.
  Ha ett bra liv.

 5. Nina said, on september 10, 2009 at 14:08

  Härligt.
  Nu ska vi läsa och hoppas att du känner vår kärlek i din kamp.
  Ni som är sjuka och bloggar är så viktiga.

 6. Anette said, on september 10, 2009 at 14:39

  Håller med vi är många som känner för er och inte av nyfikenhet utan medmänsklighet undrar hur mår ni i dag?Många styrkekramar

 7. Maria i Gbg said, on september 10, 2009 at 14:41

  Hej George.
  Jag, som så många andra, följde dig i himlen kan vänta. Ett helt fantastiskt program som vågade röra det overkligt verkliga i livet. Ni var obeskrivligt modiga allihop.
  Det känns bra att kunna fortsätta följa dig här eftersom jag många, många gånger tänkt på er alla och undrat och hoppats för er skull.
  Tur att ni köpte det där huset och fortsatte leva…
  Kram
  ps: Grattis till TV-priset. Mycket välförtjänt!!!

 8. Annette said, on september 10, 2009 at 14:54

  Hej George och Sara
  I serien Himlen kan vänta, alla människor i serien berörde, väckte så mycket tankar och funderingar och er två har fastnat längst i mina tankar, jag har funderat hur är det nu med de tu. Tack för att få ta del av era liv, det har berikat mitt eget på bara bra sätt, livet är här och nu och en fight på många plan med alla de olika förutsättningar vi har för att fixa det.
  Kram tíll er båda !

 9. Nicole said, on september 10, 2009 at 15:28

  Hej George!
  Jag tittade på Himlen kan vänta å grät många ggr många floder. Men det var inte bara negativa saker. När jag såg dig såg jag en så stark människa som gett sig faan på att leva. Det beundrar jag för det finns så många som är ”friska” som inte lever. Om du förstår vad jag menar…. Å din humor, haha! Fick mig även några goa skratt. =0)

  Du har rätt, vimmelmammans blogg är en väldigt bra blogg, läser den varje dag. Är helt övertygad om att du också kan inspirera med din livserfarenhet.
  Kramar Nicole!

 10. agneta said, on september 10, 2009 at 15:34

  Klart att ni ska vinna..världen behöver er……

 11. S said, on september 10, 2009 at 16:27

  Hej! Vad roligt att du bloggar! Jag minns din röst så tydligt från tv-programmet att jag hör den när jag läser det du skrivit. Det är otroligt skönt att du inte tystnat, det gläder mig!

 12. Kristina said, on september 10, 2009 at 16:38

  Jag är glad att få möjlighet att följa dig! Som alla andra också verkar vara!
  Jobbar själv på en onkologavdelning som syrra och det ger mig så mycket perspektiv och insikt att läsa Lottas blogg som jag inte kan hitta någon annanstans . Nu ser jag även fram emot din!

  Kram till dig och din familj!
  Kristina

 13. Camilla Cederholm said, on september 10, 2009 at 16:44

  Hej

  Jag blev sååå glad när jag såg dig och de andra på kristall galan. Jag tittade på ” Himmlen kan vänta” och jag grät och skrattade med er. Jag behövde er under den tiden p g a att min älskade pappa var väldigt sjuk under den här tiden. Min pappa lämnade oss på tok förtidigt den 12 januari och saknaden är enorm. Min 4 åriga dotter gick förbi datorn en em när jag tittade på er via datorn och såg dig. Hon sa Han ser snäll ut, har han samma sjukdom som min morfar har??? Jag tittade förvånat på henne. Hon sa igen han går in på samma ställe som morfar gör. Hon kände igen onkologskyltarna i Malmö. Sen sa hon att han ser inte sjuk ut som min morfar gör så det är ju bra.
  Jag önskar all lycka och kraft till dig.

 14. Maddie said, on september 10, 2009 at 17:24

  Ååh vad glad jag blir!

  Har flera gånger tänkt på Er alla från Himlen kan vänta, men särskilt dig!

  Nu har du en till trogen bloggföljerska!

  Ha det gott!

  //Maddie

 15. Sara said, on september 10, 2009 at 17:54

  Såg också Himlen kan vänta- och visst kan den det! Du verkade verkligen vara en levnadsglad härlig kille och precis som S skriver hör jag din röst när jag läser här nu. Skönt att höra av från dig och nu hamnar du bland mina bloggar på bloglovin.

 16. petralin said, on september 10, 2009 at 18:24

  Jag älskade att se ”Himlen kan vänta” trots att jag just då var mitt inne i mitt eget sjukdomskaos, eller… det kommer jag också vara resten av livet, precis som du, men då var det så skönt att se er positiva människor som verkligen LEVER. Programmet kom precis rätt för mig. Jag tänker ofta på er alla och hur det har gått. Läser ofta Vimmelmamman och nu ska jag fortsätta och läsa din blogg med!
  Ha det bra!

 17. Berit said, on september 10, 2009 at 18:35

  Hej George!
  Jag är själv sjuk men håller mig vid liv tack vare en bra medicin och duktiga onkologer. Har klarat mig nu i flera år mot alla odds. Följde dej och de andra i Himlen kan vänta. Kände mig styrkt av erat mod. Tack för att du medverkade där!
  Om du fortsätter att blogga så kommer jag att följa dej.

 18. julia said, on september 10, 2009 at 18:45

  Åh blir helt rörd när jag läser din blogg, följde himlen kan vänta och jag har hela tiden gått och undrat hur det gått för er. Att läsa det du skriver ger mig rysningar och jag önskar dig verkligen allt gott. I fortsättningen kommer även din blogg att vara en av de dagliga läsningarna för mig.
  Ett ordspråk som jag verkligen älskar är:
  Jag har sjukdomarna, men sjukdomarna har inte mig.
  Fortsätt kämpa och sprid det såsom du gör!
  Mängder av kramar

 19. pysan said, on september 10, 2009 at 18:52

  Jag lever fortfarande.. fast du har kommenterat i min blogg.. fast metastaser har jag fått sen du var där inne.. men det är inte ditt fel att jag har fått dem.. 🙂
  Det är min egen kropp som har gjort detta…
  Och himlen får vänta på mig också.. för än har jag inte tid att trilla av pinn.. jag har alldeles för mycket att göra… och att leva för…

  Kram Pysan

 20. Elisabet said, on september 10, 2009 at 19:32

  Hej!

  Jag har hittat hit via Vimmelmamman och läste hennes inlägg om att hon hade träffat dig. Förstår inte att ditt uttalande kan misstolkas. Jag förstod precis vad du menade och att du såg det som ett dåligt omen och inget annat. Jag är ändå glad att du valt att blogga. Jag följde dig och de andra i ”Himlen kan vänta” och jag beundrar dig och alla andra som kämpar mot svåra sjukdommar och att ni dessutom orkar och vågar att dela med er till oss andra. Tack!

 21. Isa said, on september 10, 2009 at 20:03

  Vill bara ge en varm kram till dig! Hittade hit från vimmelmammans sida och följde Himlen kan vänta. Ni är så starka som vågar ge cancern ett ansikte, att det handlar om vanliga människor mitt i livet som kämpar och är beundransvärda.
  Har förlorat min treåriga dotter i skitsjukdomen så jag vet hur det kan vara att vara anhörig..
  All kärlek och styrka till dig och din fru!

 22. Karinko said, on september 10, 2009 at 20:07

  Alldeles oavsett cancer så slogs jag av när jag såg programmet att du verkar vara en otroligt skön snubbe. Fortsätt med det!

 23. Maria said, on september 10, 2009 at 20:10

  Hej!
  Himlen kan vänta var ett program som verkligen berörde.
  Ni är verkligen värda priset och jag hoppas ni få leva länge och njuta av livet.
  Tycker det var bra att du och sara köpte huset och fortsätter att leva.
  Skickar många kramar till dig.

 24. Anne Persson said, on september 10, 2009 at 21:17

  Gött med en skåning – en redi påååg!!! Gillar att du bloggar, tror att det behövs fler som verbalt kan uttrycka tankar och känslor. Att känna glädje trots att man är dödsdömd är något jag har fått lära mig. Ibörjan tyckte jag bar synd om mig själv och vältrade mig i självömkan. Kan absolut inte slå mig för bröstet än och påstå att allt detta är passerat….men jag försöker…..så ofta jag kan.
  Håller dig vid mitt hjärta och hoppas på allt gott
  Kram
  A i Ystad

 25. Jenny said, on september 10, 2009 at 22:22

  Hej George!
  Jag är en av alla som följde ”Himlen kan vänta” var gång det sändes på TV. Tack till dig & er alla som delgav mig ert liv. Jobbar själv som onksyrra sedan 15 år tillbaka å jag brukar säga att jag har världens bästa jobb. Ser framemot att få följa din resa liksom jag följer vimmelmammans resa varje dag. Jag håller med, vilken fantastisk tjej som så öppenhjärtligt låter oss få följa hennes resa genom livet. Varje dag i mitt yrke blir jag påmind om att allt är inte självklart här i livet å ännu mer förtydligas detta genom er som så modigt vågar & vill delge oss i era bloggar. Tack än en gång, på återseende. Ensam är aldrig stark, tillsammans är vi starkare.

  Kram Jenny

 26. Lena said, on september 11, 2009 at 05:00

  Tack för ännu en viktig blogg, där det handlar om mänsklighetens verklighet. Vi människor behöver detta för att riktigt förstå vad som är viktigt i livet och det är ju just det,,, LIVET. Det du gör o Lotta ”vimmelmamman” är för oss som följer er på bloggar o TV-serier otroligt viktigt, du måste även kolla bloggen om 29 år o bröstcancer, en ung tjej i Malmö som fick sin diagnos i januari-2009. I hennes blogg får jag oxå en ökad förståelse för allt som ingår i en cancersjuk människas liv. Ju mer vi alla vet om dessa fruktansvärda sjukdomar , finns en ökad chans att bidra med mer resurser till forskare, så att fler/alla blir botade. Det lilla jag kan göra för er alla med cancer är inte mycket, men jag kan se till att veta vad som händer runt omkring er och på detta sätt visa att ni finns i mina tankar i princip varje dag.
  Själv fick jag för mer än ett halvår sedan diagnos misstänkt levercancer som tog över 5 månader att komma fram till att det inte var, men bara vetskapen om detta i alla dessa månader är fruktansvärda tankar att leva med. Just nu vet jag inget om hur det går med levern o hur det kommer att utvecklas.
  Lena

 27. Clara said, on september 11, 2009 at 05:52

  Hej George.
  Vill bara tacka DIG. Min far som fick cancer såg ”Himlen kan vänta” kände igen sig i dig. Detta gjorde att han kunde prata om livet & döden.
  Ha det fint/Clara

  • georgeschottl said, on september 11, 2009 at 11:33

   Tack, verkligen tack, det som driver mig är ju att kunna hjälpa andra!
   Annars hade vi inte ställt upp i serien, det hjälpte oss själva att hantera vår egen situation och det hjälper andra i samma situation! Återigen ett varmt tack till dig!!
   Jättebamsekram
   George

 28. Mia Nordström said, on september 11, 2009 at 12:05

  Hej.
  Jag fick bröstcancer för ett år sedan du kan aldrig ana hur mycket ert program himlen kan vänta betydde för mig. Det var så underbart att det du och flera sa var precis mina tankar och känslor. Jag tittade med min man och äldsta son och det gjorde att vi lättade kunde prata om känslor. Jag har också följt vimmelmamman vilket även hon gett mig mycket styrka.Bamse kramar till dig och din fru –

  Mia

 29. Åsa said, on september 11, 2009 at 13:54

  Hej!
  Vill bara säga att jag tänkt på dig och din fru massor sedan ”Himlen kan vänta” gick på TV. Jag och min man följde den serien tillsammans och den har betytt jättemycket, vi har pratat om saker som vi aldrig förut tagit upp och det känns jättebra. Den väckte många frågor och funderingar kring livet.
  Är så glad att du börjat blogga!!!
  kramar Åsa

 30. Bettan said, on september 12, 2009 at 19:30

  Hej George!
  Som så många andra så såg jag varje avsnitt av ”Himlen kan vänta”. Otroligt stark dokumentär och jag fällde många många tårar.
  I min släkt har vi drabbats hårt av cancer, bara 1 som klarat sig ur skiten, det är min pappa. Men min farfar, farmor, morfar, kusin…ja dom är så älskade och saknade idag..
  Starkt av dig att börja blogga.

  Sköt om dig!
  /Bettan

 31. kaxibraxi said, on september 13, 2009 at 19:54

  Jag såg också programmet om himlen kan vänta. Jag följer bara ett fåtal bloggar men Vimmelmammans läser jag varje dag. Jag är ingen sjukdoms-bloggs-fluktare utan jag läser den för att den berör. Jag blev glad när hon för några dagar sedan skrev om dig. Jag har funderat hur det gått för er i programmet. Ni var alla starka som var med. Jag kommer ihåg den lilla flickan som föreslog att det skulle köpas flera stegar så hon skulle nå upp till himlen och hälsa på veterinären. Jag kommer också ihåg dig och ditt kompisgäng. Du har rätt i att bloggar är till hjälp både för de sjuka men också för de som än så länge är friska och behöver kraft för att uppskatta sina liv. Jag är frisk och det är en ynnest.
  Jag hoppas du får skjuta vattenpistol på både hustrun och personalen på hemmet på ålderns höst. Du är stark och skön!
  /Veronica

 32. Chili said, on september 15, 2009 at 03:00

  Och det var jag, som tröst, skrev en kommentar i Lottas blogg att det inte finns någon samband mellan metastaser och bloggande…självklart finns det inte, och självklart ser det ut som att finns ett sådant, när kära, starka, medmänniskor tystnar i förtid.

  Jag hittade först Sabinas blogg, via henne, några bloggare som inte längre finns bland oss. Jag har gråtit, förbannat ödet, pratat om dessa människor och deras gärning, för de har gett så oerhört mycket av sig själva, de har vaggat mig, tröstat mig med sina ord…jag har varit sjuk, rädd, men cancerfri..men det är ju inte sjukdomen som är det väsentliga utan kampen, skrattet, rädslan, livet. Jag har brottats med min dödsrädsla, den har stundom förlamat mig, ångesten tycks kväva allt, själva livet, dagarna, timmarna…

  därför är ni ( Du, Lotta ) alla som vågar prata, vågar bjuda in oss, så viktiga. Jag önskar att vi som läser, vi som tröstas, vi som blir mindre rädda, kunde ge tillbaka, om så en bråkdel av det mod, den kärlek ni ger till oss. så TACK för att du finns och vågar ❤

 33. Victoria said, on september 15, 2009 at 08:41

  Jag är glad att du bloggar. Vi är nog många som funderat hur det gick för er och jag är glad att du verkar ha det bra.
  Stor kram till dig och din fin fru.
  Kram Victoria

 34. Anders said, on oktober 6, 2009 at 09:50

  Hej George.
  Vilken massa härliga tjejer som kommenterar din blogg – men var är alla killar? Är vi så sabla träiga att vi inte orkar visa att vi bryr oss? Jag känner bara att jag måste balansera upp lite genom att tjoa till. Du är naturligtvis en idol och ett föredöme även för oss. Vi önskar nog lite till mans att vi hade din styrka och ditt mod. I den mån vi orkat har du gjort oss alla som följt serien till bättre, klokare människor.

  För inte så länge sedan var jag skräckslagen och nere över att troligen själv vara drabbad av den sjukdom som tog min mors liv. Idag är jag istället lycklig för varje ny dag jag får uppleva. Liv, så länge det bara går! :^)

 35. georgeschottl said, on oktober 6, 2009 at 10:50

  Tack Anders, jag tror inte killarna är träigare, jag tror bara att vi killar har svårare att kommentera till människor som mig på grund av sjukdomen. Det märks på mina vänner, tjejerna är intresserade av hur jag mår, killarna är intresserade av få tillbaka mig till mitt gamla liv….lite skillnad men båda vill ju mig väl!
  Jag gillar mina vänner skarpt!

  Tack för att du lyckades glädja mig idag! att höra att jag gjort er till bättre och klokare människor tror jag inte, ni har bara lyckats bli medvetna om att ni alla är bättre och klokare!
  George

 36. Karin said, on november 25, 2009 at 23:26

  Tack för den fina intervjun med Lotta. Tv programmet du medverkade i gick in i hjärtat. När jag läser dina svar i intervjun så ger du en väldig styrka till oss som på olika sätt kämpar med våra sjukdomar. Kram till dig och din fru.

 37. Elisabeth said, on januari 26, 2010 at 00:05

  Ni är HELT otroliga – båda två! Bara så ni vet!

 38. Carola said, on februari 16, 2010 at 13:49

  Hej du goa nallebjörn,
  vilken otroligt go och härlig människa du är,skulle vilja krama dig varenda gång man ser dig på tv.Du har förmågan att säga rätt saker vid rätt tidpunkt,det är så härligt när folk är som du. Håller på dig och din lika härliga fru/Carola

 39. P. said, on maj 13, 2010 at 20:06

  Jag såg ”Himlen kan vänta” när det gick, jag såg kampen…den som trots olika typer av sjukdom kämpades av er alla… det gav mig kraft!
  Jag tror inte du förstår vilken otrolig människa du är, hur du inspirerar bara genom att visa viljan att leva – så det finns egentligen inte mycket mer för mig att säga än tack! Tack för att du kämpar, det får mig att vilja göra detsamma!

  Love P

 40. nilla said, on september 14, 2010 at 17:07

  Vilken fighter du är,din och vimmelmammans blogg är bland det bästa jag läst ni är ena riktiga kämpar.Har åxå sett himlen kan vänta,därför blev jag väldigt glad när jag hittade din blogg.Du skriver fantastiskt bra.

  Kämpa på

  kram

 41. Mia said, on september 22, 2010 at 16:56

  vad är människor på försäkringskassan.
  man ska ju ej slå på människor som redan har det tufft.
  jag hoppas sannerligen att dom tar sitt förnuft till fånga och erkänner att dom har fel.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: